HEY TAKSİ !

HEY TAKSİ !
Geçtiğimiz hafta sonu bir iş için İstanbul’a gitmiştim. Dönüş uçağım gece saat 11’deydi. Uçak şirketinin servisiyle Muğla otogarına kadar geldim....

Geçtiğimiz hafta sonu bir iş için İstanbul’a gitmiştim. Dönüş uçağım gece saat 11’deydi. Uçak şirketinin servisiyle Muğla otogarına kadar geldim. Oradan taksi tutup evime gitme niyetim vardı ancak gecenin 1:30’unda otogarda taksi bulamadım. Sanırım müşterisini bırakıyordu otogarın taksisi. Bekleyeyim dedim ancak saat 2’ye yaklaştığı için yürüyüp diğer taksi duraklarında mutlaka müsait bir taksi bulabileceğimi düşündüm.

Otogara en yakın taksi durağı Yapıkredi bankasının önünde olana kadar yürüdüm. Bırakın taksi bulmayı içinde en ufak yaşam belirtisi olmayan bir duraktı. Oradan Özgürlük anıtının yanında bulunan taksi durağına ilerledim artık yorgunluktan bacaklarımı hissedemez durumdaydım ama taksi bulup bir an evvel eve atmak istiyordum kendimi. Ne yazık ki o durakta diğerlerinden farksızdı. Aynı zamanda otogar taksinin telefonunu sürekli arayıp duruyordum belki açan olur ve beni alır diye düşünmüştüm fakat yine ve tekrar telefon yanıtsızdı (belli ki uzaklara gitmiş ya da müşterileri bitmek bilmiyordu). Biraz daha dayanıp Pazar yanında bulunan taksi durağına gideyim istedim ancak yine taksi durağında kimse yoktu. Durum iyice vahim bir hal almıştı benim için. Durmadım taksi aramaya devam ettim bu sefer Serpil parkın yanındaki taksi durağına doğru ilerledim sırtımda çantalarla.Büyük şehirlerde olsa taksi yolcu aramak için gezinirdi ama ben Muğla’da yayan şekilde taksi arıyordum gecenin o saatinde. Maalesef yine durum aynıydı ne taksi vardı görünürde ne de durakta bekleyen bir insan. Belli ki hepsi karar almış Pazar gecesi için hiç biri çalışmıyordu.

O saatte ne yapacağımı bilmeden Serpil parkın önünde oturdum. Umutsuzca beklerken bir taksi geçti önüne atladım resmen fakat içinde yolcu vardı teğet geçti. 10 dk sonra o taksi geri döndü ve beni aldı. Sordum bu durumu kendisine bir tane taksici bulamadım bütün durakları gezdim ama hiç birinde nöbetçi yoktu. Hepiniz ortak bir karar mı aldı Pazar gecesi çalışılmayacak diye? Yok öyle bir şey dedi, böyle bir karar alındıysa da bizim bilgimiz yok. Biz çalışıyoruz ve her gece bir nöbetçi bulunuyor diye söyledi. Ama belli ki durum bu değil çünkü bizzat kendim gördüm 3 – 4 durak hayalet evi gibiydi.

Taksilerle illa ki alışverişiniz olmuştur ve dışardaki şehirlerle kıyaslarsanız fiyatların ne denli yüksek olduğunu da anlamışsınızdır. 2 km mesafeye 25 – 30 tl para alıyorlar. Yani Muğla’da lüks harcama yerine geçer taksi. Diğer şehirlerde bu fiyat 10 tl’yi bulmazken biz 2,5 – 3 misli fiyat ödemesi yapıyoruz.

Burada sorun taksicilerde mi diye düşündüm. Aslında pek de sayılmaz. Ee ne de olsa herkeste minimum 1 araç bulunuyor. Taksi kullanımı neredeyse yok denecek kadar az. Hal böyle olunca hem taksimetre fiyatları yüksek oluyor hem de taksici zaten müşteri olmuyor bari Pazar gecemi evimde geçireyim diyor. Bizim gibi 40 yılda bir taksi ihtiyacı olanlar da sıkıntı çekiyor. Eğer özel aracınız yoksa gece geç saatte dışarda kalmayın yoksa taksi bulamayıp evinize gidemeyebilirsiniz.

Bu haber toplam 1155 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.