Hokey Muğla Kupası sona erdi

Hokey Muğla Kupası sona erdi
Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün ev sahipliğinde Hokey Federasyonu İl Temsilciliği Faaliyet Programında yer alan İller arası Muğla Kupası, Köyceğiz Balı Spor Kulübü, Denizli Güney Spor Kulübü, Ege Yıldızları...

Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün ev sahipliğinde Hokey Federasyonu İl Temsilciliği Faaliyet Programında yer alan İller arası Muğla Kupası, Köyceğiz Balı Spor Kulübü, Denizli Güney Spor Kulübü, Ege Yıldızları Spor Kulübü U16 ve U14 kız takımlarının katılımıyla tamamlandı.

Takımların kıyasıya mücadele ettiği müsabakalar sonucunda, U16 Kızlarda Köyceğiz Balı Spor Kulübü 1. Olurken, Denizli Güney Spor Kulübü 2. Ege Yıldızları Spor Kulübü 3. oldu. U14 kızlarda 1. liği Denizli Güney Spor Kulübü kazanırken 2.  Ege Yıldızları Spor Kulübü, 3. ise Köyceğiz Balı Spor Kulübü oldu.

Müsabakalar sonucunda gerçekleştiren ödül töreni ile dereceye giren takımlara ödülleri Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman, Muğla Hokey Federasyon İl Temsilcisi Sevgi Tombul ve Menteşe Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Yavuz Karahasanoğlu tarafından verildi.

İLMAN” MUĞLA HOKEY SÜPER LİGİNDE 3 TAKIMLA TEMSİL EDİLİYOR”

Turnuvaya katılan ve dereceye giren takımları tebrik eden Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman, “Bu turnuvanın Nisan ayında başlayacak olan Hokey Süper Ligi için hazırlık niteliğinde olduğunu belirterek. İlimizi Köyceğiz Balı Spor Kulübü Kadınlar Salon Hokeyi Süper Liginde, Muğla Ege Yıldızları Gençlik ve Spor Kulübü Kadınlar Hokey Süper Liginde, Muğla Ege Yıldızları Gençlik ve Spor Kulübü U16 Takımı ise U16 Ligi Kızlar Süper Liginde temsil etmektedir. Muğla Hokey Süper Liginde 3 Takımla temsil ediliyor. Hokey İlimiz İçin önemli bir spor dalı haline geldi. Bizde bunun için adımlarımızı atıyoruz. Hazineden tahsis edilen Menteşe Ortaköy’de bulunan 67 dönümlük alan üzerine uluslararası standartlara uygun Çim Hokey Sahası yapılması talebimizi Bakanlığıma ilettik. Bu konuda çok önemli ilerlemeler kaydettik. Yapılması planlanan tesisler Muğla’da çok iyi durumda olan hokey sporunun daha da ilerlemesini sağlayacaktır. Ayrıca birçok ulusal ve uluslararası turnuvaya ev sahipliği yapılarak ilimizin tanıtımına ve ekonomisine katkı sağlamasını hedefliyoruz. Bir taraftan tesis sayılarımızı arttırırken, kulüplerimizin de gelişmesinden mutluluk duyduğumuzu ifade etmek istiyorum.

Bu yıl Muğla’mız ilk kez Süper Lig’de çeşitli branşlarda 7 takımla temsil ediliyor. Basketbol, hentbol, hokey ve bedensel engelliler voleybol dallarında toplam 7 takımımız Süper Lig’de Muğla’yı temsil ediyor. Ayrıca Avrupa Kuplarında ülkemizi ve ilimizi temsil eden Bodrum Yalıkavakspor Hentbol Kulübümüz Avrupa kupalarında mücadele ediyor. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü olarak devletimizin verdiği imkânlar ölçüsünde spor kulüplerimizin her daim yanındayız. Tesislerimizden kulüplerimizin üst düzeyde yararlanması için çalışmalarımız devam ediyor. Tesislerimizin sayı, kalite ve nitelik açısından yükseltilmesi için çalışmalarımız sürüyor. Tüm Takımlarımıza başarılar diliyorum” dedi.

Turnuva ile ilgili konuşan Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Hokey Antrenörü Serkan Şen, İller arası bölgesel turnuvalar o bölgedeki takımların gelişimine çok büyük katkı sağlıyor. Pandemi döneminde sporcularımızın turnuvalara ara verilmesinden dolayı maç eksikleri bulunuyordu hem maç eksiğimizi tamamladık hem de bu tarz bölgesel organizasyonlar sporcularımızın takım olarak birlik beraberliklerini de pekiştiriyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum diye konuştu.

Bu haber toplam 355 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.