Hokey onlar için hayat mücadelesi

Hokey onlar için hayat mücadelesi
Süper lig’de yer alan hokey takımları sponsor desteği bekliyor. 2020-2021 sezonunda mücadelesini Süper Lig’de sürdürecek olan Olimpik Spor Kulübü ve...

Süper lig’de yer alan hokey takımları sponsor desteği bekliyor. 2020-2021 sezonunda mücadelesini Süper Lig’de sürdürecek olan Olimpik Spor Kulübü ve Ege Yıldızları Spor Kulübü hokey takımı lige tutunabilmek adına sponsor desteği bekliyor. Antrenör Serkan Şen, “Sporcularım için hokey, bir oyundan öte hayat mücadelesi” dedi.

Sinem Korkmaz

Muğla’da Süper Lig’de mücadele etme fırsatı yakalayan 4 takım arasında yer alan Olimpik Spor Kulübü ve Ege Yıldızları Spor Kulübü hokey takımı sponsor desteği bekliyor. Muğla’da ilk olarak 2005 yılında Antrenör Serkan Şen tarafından yaygınlaştırılan hokey sporunda Muğla ilini temsil eden takımları da oluşturmasıyla önemli bir başarıya imza attı. Milli takımlara sporcu vermeye başladıklarını belirten Hokey Antrenörü Serkan Şen, “Sponsor anlamında desteğe ihtiyacımız var” dedi.

“MUĞLASPOR’UN YÜZDE BİRİ KADAR BÜTÇEMİZ YOK”

Her yaş grubunda sporcuları olduğunu vurgulayan Serkan Şen, “50 civarı sporcumuz var. Bu sporcular arasından 20’si milli sporcu. 16 yaş altı kategorisinde 4 tane, 18 yaş kategorisinde 3 tane, büyükler kategorisinde de 3 tane milli takım sporcumuz var. Her yıl biz milli takımlara 3 yeni sporcu kazandırıyoruz. Bu sporcuların birçoğu da Muğlalılar. Muğla hokeyinde şuanda 2 tane Süper Lig takımımız var. Biri Olimpik Spor Kulübü diğeri ise Ege Yıldızları Spor Kulübü. Bu iki takımında antrenörlüğünü ben yapıyorum. Muğla’nın şuanda Süper Lig’de 4 takımı var. 2 hentbol takımı 2 de hokey takımı. Ege Yıldızları Spor kulübünün aynı zamanda başkanlığını yapıyorum. Bu takımların başkanı da, malzemecisi de, antrenörü de, sponsor bulucusu da benim. Sponsor konusunda eksiğimiz var. Baktığınızda Muğla’nın gururuyuz ama Muğlaspor’un yüzde biri kadar bütçemiz yok. Bütçemiz federasyonun verdiği bütçe kadar bazı zamanlarda da Muğla Büyükşehir Belediyesi destek veriyor. Gençlik Spor İl Müdürümüz de sağ olsun ekipman anlamında bizi destekliyor. Bizim biraz daha sponsor anlamında desteğe ihtiyacımız var” dedi.

“BİR OYUNDAN ÖTE, BİR HAYAT MÜCADELESİ”

Sporcuların geleceklerini kazandıklarını ifade eden Şen,“Sporcularımız gelecek anlamında çok şanslı. Beden eğitimi bölümüne sınavsız giriyorlar, üniversitede okuyorlar. Millilik bursu alıyorlar, KPSS’ye girmeden sınavsız öğretmen olma şansları var. Sporcularım için hokey bir oyundan öte bir hayat mücadelesi. Geleceklerini kazanmaya çalışıyorlar. Sporcularımın bir çoğunun hayat hikayesini yazsak roman olur. Çocukları spor ile kazanmaya çalışıyoruz onlarda bu şekilde hayatlarını kazanıyorlar. Devlet korumasında olan sporcularımız var. 1 yıl da milli takıma giren oyuncumuz da var, 4 yılda da. Emek verince bu iş oluyor. Burada olan sporcularımızın birçoğu milli takıma girecek potansiyelde sporcular. 10 yaşında ki sporcumuz 18 yaşındaki milli sporcumuzla antrenman yapıyor. Bu çocuklar geleceklerini kazanıyorlar” dedi.

“SAHA EKSİĞİMİZ VAR”

Serkan Şen konuşmasına şu sözlerle son verdi: “Bizim normal müsabakalarda oynadığımız saha 91-40’a 55 metre ebatlarında ama antrenman yaptığımız saha 35 metreye 17 metre. Bizim saha eksiğimiz var. Mevcut çalıştığımız sahamız çok küçük sadece antrenman yapabiliyoruz. Normal şartlarda Ortaköy’de bir alana olimpik saha yapılacak. Projesi çizildi, bakanlıktan ödenek bekleniyor. Eğer gelirse çok verimli bir sahamız olacak.”

Bu haber toplam 524 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.