Başkan Gürün Muhtarlarla Buluştu

Başkan Gürün Muhtarlarla Buluştu
Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün Menteşe’deki muhtarlarla bir araya geldi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen...

Başkan Gürün Muhtarlarla Buluştu

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün Menteşe’deki muhtarlarla bir araya geldi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıya Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Belediye Meclis Üyeleri, Daire Başkanları ve muhtarlar katıldı.

İlçe Belediye Başkanlığı, Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve muhtarlarla saç ayağı gibi üçlü yerel seçilenler olduklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün; “ Muhtarlarla toplanıyoruz çünkü sevgi içinde sorunlarımıza çözüm bulmaya çalışıyoruz. 29 muhtar arkadaşımız yeni seçildi. Birbirimize karşı samimi olalım ve birbirimize güvenelim. Güveni zedeleyecek olan hareketlerden hepimiz kaçınmalıyız. Sizler muhtarlar olarak, İlçe Belediye Başkanlığı ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı olarak saç ayak gibi bir üçlü yerel seçilmişleriz. Birbirimize ihtiyacımız var. Birbirimize karşı olmamız doğru da değil mümkün değil. Hizmet üretiyorsak samimi, içten ve dürüst olmamız gerekiyor.” Dedi.

Başkan Gürün; “Benzine Ben mi Zam Getiriyorum”

Muhtarlara seslenen Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün; “ Önümüzdeki dönem Türkiye’nin yaşamakta olduğu ekonomik sıkıntılar nedeniyle hepimiz için çok güçlüklerle ve sıkıntılarla dolu geçebilir. Türkiye’de ekonomik sıkıntıdan etkilenmeyen hiçbir kesim yok. En yüksek gelirlide en alt düzeydeki gelirli de etkilenecek. Hiçbir yerel yönetim yok çünkü Türkiye’nin ekonomisiyle gelişen ticaretle onlardan oluşan vergilerin belli orana göre paylaştırılarak belediyeye ödenekler veriliyor. Gerek ilçe başkanları gerekse Büyükşehir Belediye Başkanlıklarımız çok ihtiyatlı hareket etmemiz ve yarı yolda kalmamamız gerekiyor. Seçim bitti şu anda hep söylediğimiz söylenen ekonomi çok cebri ve keskin kararlar almayı gerektiriyor. Nitekim arka arakaya gelen zamlar bu ekonominin ne durumda olduğunu gösteriyor. Onun için hizmet benim işim, Bahattin Başkanın işi, sizlere köyümüze, kırımıza, kentimize hizmet etmek. Elimde olan bütün imkânları kullanarak yatırıma ve Muğla’da yaşayan bütün insanların hayatının kalitesini yükseltmeye çalışıyoruz. Bunun için bizde yatırım yapmak isteriz. Önceliklere göre sıralayıp ona göre hizmet etmek durumunda kalabiliriz. Önümüzdeki aydan itibaren çok farklı şeyler yaşayabiliriz. İyi günde kötü günde bolluğu da yokluğu da beraber paylaşacağız. Yoksa yokluktan dolayı belediye hizmet etmiyor demek yerine neden hizmet edemiyor diye sorgulayın çünkü ekonomin geldiği nokta bu. Bunu samimiyetle değerlendirip doğrularla konuşmamız lazım. Benzine ben mi zam getiriyorum arkadaşlar? Yani dolar bir yükseliyor bir iniyor. Bunun yanında vergi gelirleri düşüyor. Dolayısıyla günümüzdeki yıl önemli ekonomik sıkıntılar yaşayabiliriz ama biz elimize gelen bir kuruşu dahi yabana götürmeden halkımın hizmetine sunmakla yükümlüyüm. Ne kadar kaynak elde edebilirsem o kadarda hizmet üreticem.” Şeklinde konuştu.

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş ise muhtarlara olan toplantıda yaptığı konuşmada; “Bildiğiniz gibi yeni bir döneme hep beraber başlamış olduk. Menteşe ilçemize bağlı toplam 66 mahallemiz var. Bu 66 mahallemizin yarıdan fazla muhtarı değişti. Yeni muhtarlarımız aramızda. Devam eden muhtarlarımızı, yeni seçilen çiçeği burnunda muhtarlarımızı tebrik ediyorum. Yeni görevlerinde başarılar diliyorum. Hizmetlerin büyük çoğunluğu Büyükşehir Belediyemiz tarafından, köy içi hizmetlerde bağlı olduğunuz Menteşe ilçesi tarafından yapılıyor. Belediyelerden memnun olduğunuzu gördük. Hepinize görevlerinizde başarılar diliyorum.” Dedi.

Konuşmaların ardından Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürü Taner Yiğit tarafından muhtarlara yönelik bir sunum yapıldı.

Bu haber toplam 2229 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.