27 işletmeye 637 bin 539 TL Ceza

27 işletmeye 637 bin 539 TL  Ceza
Marmaris Belediyesi, turizm imajını zedeleyen ve çevreye rahatsızlık veren hanutçuluk, çevresel gürültü, izinsiz müzik faaliyeti ve açık alanda saat...

Marmaris Belediyesi, turizm imajını zedeleyen ve çevreye rahatsızlık veren hanutçuluk, çevresel gürültü, izinsiz müzik faaliyeti ve açık alanda saat 24.00’dan sonra müzik yapanlara göz açtırmıyor. Kapatma cezalarının yanı sıra 2019 turizm sezonunda çevre kanunu hükümlerince an itibariyle işletmelere toplam 637 bin 539 TL tutarında idari para cezası uygulandı. Turist memnuniyetinin üst düzeyde sağlanabilmesinin yanı sıra Marmaris yaşayanlarının da turistik faaliyetlerden rahatsız olmaması amacıyla çalışmalarına yön veren Marmaris Belediyesi son dönemde denetimlerini sıklaştırdı. Barlar Sokağı, Uzunyalı, Kısayalı bölgesi ve Armutalan Mahallesi Adnan Menderes Caddesi’nde yapılan denetimlerde kimi işletmelere üçüncü veya dördüncü kez işlem uygulandı.

‘HANUTÇULUK’LA KARARLI MÜCADELE

Hanutçuluk olarak da bilinen mal veya hizmet satarken müşteriyi ve çevreyi rahatsız eden davranışlarda bulunan işyerleri belediye–emniyet işbirliğiyle teker teker tespit edildi. Söz konusu 16 işletmeye Marmaris Kaymakamlığı’nın da onayıyla işyeri açma ve çalışma ruhsatlarına ilişkin yönetmeliğin geçici süre faaliyetten men ve idari para cezası başlıklı 39. maddesi gereğince 3 veya 5 gün kapatma cezası uygulandı.

Marmaris Belediyesi’nin vatandaşlarca en sık şikayet edilen konuların başında gelen gürültü kirliği ile kararlı mücadelesi sürüyor. 2019 turizm sezonunu henüz yarılamışken, çevresel gürültü, izinsiz müzik faaliyeti ve açık alanda saat 24.00’dan sonra müzik yapan işletmelere yüksek miktarda idari para cezası uygulandı. 2872 sayılı Çevre Kanunu’nun 20/H ve 20/G maddeleri uyarınca 27 işletme 637 bin 539 TL tutarında para cezasına çarptırıldı.

Bu haber toplam 616 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.