MTA “Bu Konuda Bir Bilgi Kirliliği Var ve Çalışmalar Başlamadı”

MTA “Bu Konuda Bir Bilgi Kirliliği Var ve Çalışmalar Başlamadı”
Sevil OLUÇ- Muğla’nın Karabağlar Yaylası’da kömür arama çalışmaları yapıldığı haberlerine Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü’nden yanıt...

Sevil OLUÇ- Muğla’nın Karabağlar Yaylası’da kömür arama çalışmaları yapıldığı haberlerine Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü’nden yanıt geldi. MTA Genel Müdürlüğü Özel Kalem Müdürü Ural Şavur, bu konuda bir bilgi kirliliği olduğunu ve çalışmaların başlamadığını dile getirdi.

Muğla’nın dünyaca ünlü aynı zamanda üçüncü derece doğal ve tarihi sit alanı olan Karabağlar Yaylası’nda Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü’nün (MTA)kömür aramak için sondaj çalışmaları yaptığı öne sürüldü.

Muğla Gazetesi olarak, Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü ile irtibata geçtik. MTA’dan aldığımız bilgiye göre çalışmaların başlamadığı belirtildi. Maden Tetkik ve Arama’nın Ankara’da bulunan Genel Müdürlüğü, Muğla Gazetesi tarafından aranarak konuyla ilgili bir açıklama talep edildi.

MTA’nın resmi bir kurum olmasından dolayı genel olarak yapılan tüm çalışmaların yasalara ve resmi prosedürlere uygun ilerlediğini dile getiren Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü Özel Kalem Müdürü Ural Şavur; Karabağlar Yaylası’nda çalışmaların başlamadığını belirterek şunları söyledi: “Biz bir resmi kurumuz. Yaptığımız tüm işlerde resmi prosedürler neyse ona uyuyoruz. Bizim uygunsuz yasa dışı bir iş yapmamız söz konusu değil. Bu işin prosedürleri neyse onları yerine getiriyoruz. Hem izin anlamında hem de çalışma prosedürleri anlamında. Ondan sonra da kanunların bize tanımış olduğu hak ve yasalar neyse, verdiği görev ve sorumluluklar neyse onları ifa etmek için çaba sarfediyoruz. Karabağlar Yaylası’ndaki çalışmalarla ilgili, resmi prosedür nedir onu bilmiyorum. Bizim her dairemiz farklı işler yapıyor ve her işin de prosedürü farklı. Eğer bir arama sondajıysa bunun prosedürü farklı, enerji ise farklı. Dolayısıyla arkadaşlarımın nasıl bir yol izlediklerini bilemiyorum ancak arkadaşlarımın hepsi ehildir ve konusunda yetkilidir. Yasal sorumluluk ve zorunluluk neyse onu yerine getirmişlerdir. Bu işlemleri yerine getirmeden herhangi bir çalışmamız olmaz. Biz yasalara bağlı ve saygılı olarak çalışıyoruz. Yasa neyi emrederse onu yapıyoruz. Bize bugün verilen görev neyse onu yapıyoruz, yarın da verilen emir, talimat, sorumluluk neyse onu yerine getireceğiz.Ben size genel anlamda bilgi verdim.  Ben çalışmalarla ilgili arkadaşlarımla görüşmedim. Ama şu anda çalışmaların başlamadığını biliyorum. Bu konuda bir bilgi kirliliği var. En doğru ve net bilgi Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’ndan alınabilir.

Öte yandan, Karabağlar yaylasındaki kömür aramaları konusunda, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile irtibata geçemedik.

Bu haber toplam 1260 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.