“Sportif Direktörlük” Muğlaspor’u İkiye Böldü

“Sportif Direktörlük” Muğlaspor’u İkiye Böldü
FERDİ YAVUZ- Muğlaspor Sportif Direktörlüğü’ne getirilen Abdullah Eskihisarlı, Muğlaspor taraftarları ve Muğlaspor’a gönül vermiş bazı isimler...

FERDİ YAVUZ- Muğlaspor Sportif Direktörlüğü’ne getirilen Abdullah Eskihisarlı, Muğlaspor taraftarları ve Muğlaspor’a gönül vermiş bazı isimler tarafından tepkiyle karşılandı. Muğlaspor’un içinde bulunduğu maddi sıkıntılar devam ederken, takıma maaşlı sportif direktör alınması Muğlaspor kamuoyunun bazı kesimlerinde rahatsızlığa yol açtı. Geçtiğimiz günlerde Muğlaspor Başkanı Erol Kapiz ile bir araya gelip sözleşme imzalayan Abdullah Eskihisarlı, takımın başarısı için ekip olarak çok çalışacaklarını söylemişti. Ancak maaşlı sportif direktörlük görevine getirilen Eskihisarlı için tepkiler oluştu.

Muğlaspor’a alınan maaşlı sportif direktör tepkilere yol açtı. Geçtiğimiz günlerde Muğlaspor Sportif Direktörlük görevine getirilen Abdullah Eskihisarlı, Muğlaspor taraftarları ve Muğlaspor’a gönül vermiş bazı isimler tarafından tepkiyle karşılandı.

“Muğlaspor Asla Bir Arpalık Haline Getirilemez”

 Konu hakkında düşüncesine aldığımız Muğla’nın ve Muğlaspor’un tanınmış isimlerinden Avukat Koray Hıdır; “Muğlaspor Sportif Direktörlüğüne getirilen isim ile ilgili, Muğlaspor taraftarları arasında bir rahatsızlık var. Bu rahatsızlık en başta; “Muğlaspor’un parası bu kadar bol mu ki, bu kadar maaş ile sportif direktör alınıyor? Şeklinde oldu. Bu rahatsızlığı, Muğlaspor’da görev yapmış bazı önemli isimlerde Başkan Erol Kapiz’e dile getirmiş. Bu konuda bende rahatsızım ve bu rahatsızlığımı Kulüp Başkanı Erol Kapiz’e dile getirerek; “Muğlaspor asla bir arpalık haline getirilemez. Buna izin verme dedim.” Muğlaspor Sportif Direktörlüğüne getirilen Abdullah Eskihisarlı, geçmiş dönemlerde Muğlaspor yönetiminde yer aldı. Ama gençlik yıllarına bakarsak, bir futbol geçmişi yok. Futbol oynamışlığı yok. Fakat geçmiş dönemlerde de aynı şekilde maaşlı olarak direktörlük görevi yaptığını biliyorum ama emin değilim. Ama futbol geçmişi sadece Muğlaspor’a yönetici olarak girdikten sonra oldu.” Dedi.

Muğlaspor kamuoyunun tanınmış isimlerinden Çağlayan Çoban, anlaşma imzalanarak Muğlaspor Sportif Direktörlüğü görevine getirilen Abdullah Eskihisarlı için “Yanlış bir seçim” dedi. “ Ege bölgesinde 15-20 tane futbolcu tanımakla sportif direktörlük olmaz.” İfadelerini kullanan Çoban; “Sportif direktörün; futbolcularla diyalogu olması gerek. Soyunma odasının kokusunu almış kişilerden, futbolcu gibi düşünen kişilerden sportif direktör olur. Yanlış burada başlıyor zaten. Ege bölgesinde birkaç futbolcu tanıyorlar, etrafları, çevreleri var diye bu göreve getirdikleri bir isim. Sportif direktörlük bunlardan ibaret değil. Sportif direktörün; Futbolcularla olan diyalogunun, genel kaptanla olan diyalogunun, yönetimle olan diyalogunun sağlam olması ve futbolcuların düşüncelerini anlaması lazım. Çok yanlış bir seçim oldu. Muğlaspor profesyonel bir takım. Herkesin kaldırabileceği bir yük değil.” Dedi.

Taraftarda Memnun Değil

Muğlaspor Sportif Direktörlük görevine getirilen Abdullah Eskihisarlı ismi için bazı Muğlaspor taraftarlarıda tepki gösterdi. Taraftarların Sosyal medya hesaplarından paylaştıkları tepkilerden bazıları şu şekilde yer aldı;

“Sportif direktör, Sportif direktör teknik direktörü baskı altına alan bir pozisyon değil aksine teknik birikimiyle ona destek olan, teknik kadro ve yönetim arasındaki köprü konumunda bulunan ve futbolcuların özel sorunları da dâhil her konuda onlara destek olan bir mevkiidir. Sportif direktörlük kavramı, çok detaylı mesleki bir kavram. Sportif Direktörlük; Uzun yıllar futbol oynama, ciddi antrenörlük eğitimi ve deneyimi, iletişim , organizasyon yeteneği , kişisel gelişim, grup çalışmasına uygunluk vs . Futbol ve kişisel gelişimle ilgili birçok şey sayılabilir. Şuan göreve getirilen arkadaş bence menajer olabilir. Bence kulüp tarafından verilen bu unvan çok yanlış.”

 “ Göreve gelen arkadaşa saygımız var konu onun kişisel varlığı değil. Ama tanıdığım kadarıyla yıllarca yöneticilik yapmış belli bir futbol çevresi olan bir arkadaşımız. Bu anlamda yeterliliğine göre verilen unvan çok yanlış ve üzücü.”

Başkan Kapiz “Menajerler % 30-40 Komisyon Koyarak Fiyatları Şişiriyorlar”

Muğlaspor Külüp Başkanı Erol Kapiz; “Muğlaspor Sportif Direktörlüğü’ne getirilen Abdullah Eskihisarlı, 5-6 yıldan beri futbolu ve Muğlaspor’u çok iyi takip ediyor. Biz bu camiada yönetime aldığımız arkadaşlarımızın çoğu iş adamı.  O yüzden araştırma şansımız olmuyor. Biz menajerlerle çalışmak istemiyoruz. Çünkü menajerler, nerden baksanız yüzde 30-40 komisyon koyarak fiyatları şişiriyorlar.  O yüzden biz Abdullah Bey ile bu konuda çalışalım, o bize araştırma yapsın. Bizlerde bize gelen bilgileri ona aktaralım ve daha uygun fiyatta bütçemize uygun futbolcu transferi yapalım dedik. Geçen sene bazı eksikliklerimiz oldu. Bu yüzden artık profesyonel bir arkadaşla çalışma gereği duyduk. Bu konuda Abdullah Eskihisarlı ile anlaştık.” İfadelerini kullandı.

“Eskihisarlı’nın Maaşı Aylık 6 Bin TL” 

 Öte yandan Muğlaspor Sportif Direktörlüğü’ne getirilen Abdullah Eskihisarlı’nın maaşının aylık 6 bin TL  civarında olduğunu söyleyen Muğlaspor Külüp Başkanı Erol Kapiz; “ Bu saatten sonra artık daha profesyonelce çalışmayı düşünüyoruz, her arkadaşımızın bir görevi var. Yoksa gecen sene yaptığımız bazı hataları artık yapmak istemiyoruz. ” Dedi.

Uçar “ Muğlasporumuzun parası çok mu ki sportif direktör alınıyor?”

Muğlaspor Başkanlığı için aday olan eski futbolcu Abdurrahman Uçar ise; “ Bu memlekette profesyonel futbol oynayan yüzlerce oyuncu var. Neden yönetimde bunlardan biri yok. Muğlasporumuzun parası pulu çok mu ki sportif direktör alınıyor?” Dedi.

Muğlaspor Başkanlığı için aday olan eski futbolcu Abdurrahman Uçar adaylık duyurusunda yapmış olduğu basın açıklamasıyla gündeme oturmuştu. Uçar yaptığı açıklamada; “Muğlaspor’un şuanda futbolcularına yaklaşık 300 bin TL civarı borcu var. Ayrıca Muğlaspor kulüp personelinin maaşlarıda 3-4 aydır ödenmiyor. Muğlaspor gerçekten ekonomik anlamda sıkıntı içinde.” İfadelerine yer vermişti.

Muğlaspor Sportif Direktörlük görevine getirilen Abdullah Eskihisarlı hakkındaki görüşlerini aldığımız Abdurrahman Uçar; “ Bu memlekette profesyonel futbol oynayan yüzlerce oyuncu var. Neden yönetimde bunlardan biri yok. Muğlaspor’umuzun parası, pulu çok mu ki sportif direktör alınıyor? Muğlaspor’a sportif direktör almak, yönetimin tasarrufudur. Ama bana göre böyle bir şeye gerek yok. Birinin sportif direktör olabilmesi için bu kişinin profesyonel olarak futbol oynamış olması gerekir. Bu Barcelona’da da, Juventus’ta da böyledir. Futbol geçmişi olan arkadaşlar bu konuda daha verimli iş yaparlar. Muğla’da bu işi yapabilecek başka bir futbolcu yokmuydu? Biz parasızlıktan şikayet ediyoruz ama demek ki yönetimde para var ki sportif direktör almış. Biz Muğlasporluyuz. Muğlasporumuza zarar vermeyelim. Bu kulübü de berbat duruma getirmemek lazım.” Dedi.

Bu haber toplam 1232 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.