Hüseyin Çiçek'in 12 Mart mesajı

Hüseyin Çiçek'in 12 Mart mesajı
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek 12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Âkif Ersoy’u Anma Günü mesajı yayımladı.Prof. Dr. Hüseyin Çiçek’in yayınladı mesajda şu ifadelere...

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek 12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Âkif Ersoy’u Anma Günü mesajı yayımladı.

Prof. Dr. Hüseyin Çiçek’in yayınladı mesajda şu ifadelere yer verildi:

“Milletimizin istiklal ve istikbal için çetin mücadeleler verdiği Kurtuluş Savaşı, dünya tarihinin yeniden yazıldığı bir dönüm noktasıdır. İstiklal şairimiz Mehmet Âkif’in dediği gibi âdeta mahşer yerini andıran dönemde yurdumuzun işgal tehlikesine karşı milletimiz, ortak ülküler etrafında buluşmuş ve destansı bir zafer elde etmiştir. Vatan şairimiz Âkif, dönemin ruhuyla kaleme aldığı İstiklal Marşımızla millî ve manevi değerlerimizi, bağımsızlık aşkımızı, kahramanlığımızı, azim ve fedakârlığımızı ifade ederek inkılabımızın ve ortak değerlerimizin sesi olmuştur. Özgürlük, bağımsızlık ve Millî Mücadele’nin en önemli belgelerinden biri olan İstiklal Marşı’nın Millî Marş olarak kabul edilişinin 100. yıl dönümünde İstiklal Marşımızı derin bir saygıyla anmalı ve anlamalıyız. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan genelgeyle “İstiklal Marşı Yılı” olarak kabul edilen 2021’de, Âkif’in sözcükleriyle ölümsüzleşen bu destandan güç almak gerektiğini her zaman hatırlamalıyız.

Bu düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu Aziz Atatürk’ü ve tüm şehitlerimizi, İstiklal Marşı'mızın yazarı, hayatı ve eserleriyle erdem abidesi olan Millî şairimiz Mehmet Âkif Ersoy’u bir kez daha rahmet, saygı ve şükranla anıyorum.”

Bu haber toplam 304 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.