Huzurevi Sanat Galerisi açıldı

Huzurevi Sanat Galerisi açıldı
Bir dizi program için Fethiye'ye giden Muğla Valisi Esengül Civelek, Fethiye Bakım Rehabilitasyon Merkezinde engellilerle, huzurevinde yaşlılarla bir araya gelerek, Huzurevi Sanat Galerisi'nin açılışını yaptı.Fethiye Bakım Rehabilitasyon...

Bir dizi program için Fethiye'ye giden Muğla Valisi Esengül Civelek, Fethiye Bakım Rehabilitasyon Merkezinde engellilerle, huzurevinde yaşlılarla bir araya gelerek, Huzurevi Sanat Galerisi'nin açılışını yaptı.Fethiye Bakım Rehabilitasyon Merkezinde kalan engellilerle tek tek ilgilenen ve onlarlar sohbet eden Vali Civelek'e engelliler perküsyon gösterisi ile teşekkür etti.

Daha sonra Fethiye Huzurevine geçen Vali Civelek, burada yaşlılarla bir araya gelerek Fethiye Huzurevi bahçesinde 120 m2 alan üzerine huzurevi sakinlerinin resim, el sanatları, ahşap boyama, ahşap oyma ve çini gibi sanatları icra edebilmeleri ve sergileyebilmeleri için tamamen doğal malzeme kullanılarak inşa edilen Huzurevi Sanat Galerisi'nin açılışını yaptı.

Açılışa Vali Civelek'in yanı sıra Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Gıda,Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Şakir Fırat Erkal, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İlkay Türkoğlu, ilçe protokolü, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, huzurevi sakinleri ve vatandaşlar katıldı.

Açılışın ardından Huzurevi Sanat Galerisi'nde yaşlıların şimdiye kadar yaptığı eserleri inceleyen Vali Civelek, “Yaşlılarımızın el emeği göz nuru ürünlerinin sergileneceği, sanatsal faaliyetlerde bulunacakları sanat galerisi hayırlı ve uğurlu olsun. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Açılışın ardından huzurevi sakinleriyle bir araya gelen Vali Civelek, onlarla yakından ilgilenerek bir süre yaşlılarla sohbet etti.

Huzurevi programının ardından Vali Civelek, Fethiye Kaymakamı Muzaffer Şahiner, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü İlkay Türkoğlu ile birlikte Altı Nokta Körler Derneği Fethiye Şubesini ziyaret etti.Görme engellilerin sorunları ile yakından ilgilenmenin yanında eğitsel, kültürel ve istihdam çalışmalarıyla görme engellilere her alanda destek veren Altı Nokta Körler Derneğinin çalışmalarının takdire değer olduğunu belirten Vali Civelek, “Valilik olarak çalışmalarınızda ve projelerinizde bize ihtiyaç duyduğunuz her konuda yanınızda olduğumuzu bilmenizi isterim” dedi.

Altı Nokta Körler Derneği Fethiye Şube Başkanı Mehmet Üstün ise yaptığı konuşmada, “Sayın Valimizin derneğimize yapmış olduğu nazik ziyaretinden dolayı kendilerine içtenlikle teşekkür ederim. Bizim sorunlarımıza karşı çok hassas olan Sayın Valimizin derneğimize karşı göstermiş olduğu sıcak ve yakın ilgi memnuniyet verici” diye konuştu.

Bu haber toplam 742 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.