HYLLARİMA ANTİK KENTİNDE ÇALIŞMALAR BAŞLADI

HYLLARİMA ANTİK KENTİNDE ÇALIŞMALAR BAŞLADI
Muğla’nın Kavaklıdere ilçesine bağlı Derebağ Mahallesi’nde yer alan Hyllarima Antik Kenti gün yüzüne çıkıyor. Kavaklıdere Belediye Başkanı Mehmet Demir, 3 arkeolog ve 12 işçi ile çalışmaların başladığını duyurdu.Muğla...

Muğla’nın Kavaklıdere ilçesine bağlı Derebağ Mahallesi’nde yer alan Hyllarima Antik Kenti gün yüzüne çıkıyor. Kavaklıdere Belediye Başkanı Mehmet Demir, 3 arkeolog ve 12 işçi ile çalışmaların başladığını duyurdu.

Muğla Valiliği, Sıktı Koçman Üniversitesi, Muğla Müze Müdürlüğü ve Kavaklıdere Belediye Başkanlığınca Hyllarima Antik Kenti gün yüzüne çıkartılıyor.

Kavaklıdere ilçesine bağlı Derebağ Mahallesi’nde yer alan içerisinde Roma dönemi tiyatrosu, sur kalıntıları ve kaya mezarları bulunan antik kentte kazı ve temizleme çalışmaları başladı.

“BİSMİLLAH DEMİŞ OLMANIN MUTLULUĞU YAŞIYORUZ”

Kavaklıdere Belediye Başkanı Mehmet Demir, sosyal medyasından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Kavaklıdere Belediye Başkanlığımızca tarihi değerlerimize sahip çıkarak Derebağ Hyllarima Antik Kentimizi gün yüzüne çıkarıyoruz. Tarihi ve kültürel değerlerimize gün yüzüne çıkararak bu değerlerimize gelecek nesillere aktarmak ve ilçemizin tanıtımına katkı sağlamak için Derebağ Mahallemizde bulunan HYLLARİMA Antik kentimizde Kavaklıdere Belediye Başkanlığımız, Muğla Valiliğimiz, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitemiz ve Muğla Müze Müdürlüğümüzce ortak hazırladığımız proje kapsamında Doçent Doktor Bekir Özer hocamızın bilimsel danışmanlığında belediyemizde istihdam edilen 3 arkeolog ve 12 işçi ile yürütülecek olan Hyllarima antik kenti yüzey temizlik ve kazı çalışmalarımıza Bismillah demiş olmanın mutluluğu yaşıyoruz.”

Bu haber toplam 629 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.