İÇTEN, ŞAMPİYON OKÇULAR İLE BULUŞTU

İÇTEN, ŞAMPİYON OKÇULAR İLE BULUŞTU
2012 yılında Muğlaspor Kulüp Başkanlığı döneminde kulüp bünyesinde Antrenör Dr. Ejder Sözen koordinesinde Okçuluk branşına start veren ve bu sporun gelişmesine katkı sağlayan Eminer İçten, çoğu milli olan sporcularla kahvaltıda...

2012 yılında Muğlaspor Kulüp Başkanlığı döneminde kulüp bünyesinde Antrenör Dr. Ejder Sözen koordinesinde Okçuluk branşına start veren ve bu sporun gelişmesine katkı sağlayan Eminer İçten, çoğu milli olan sporcularla kahvaltıda bir araya geldi. Şu anda Büyükşehir Belediyesi bünyesinde mücadelelerine devam eden Antrenör Sözen ve sporcular, bugünkü başarılarına bir baba gibi gördükleri Eminer İçten’in ilk adımı atmasıyla ulaştıklarını kaydettiler.

Alyans Restoranda gerçekleşen kahvaltıya Muğlaspor Kulübü Eski Başkanı Eminer İçten ve eşi ile Antrenör Dr. Ejder Sözen ve üçü milli olan okçu sporcular katıldı.

2012 yılında Muğlaspor bünyesinde başlattıkları Okçuluk branşının Antrenör Ejder Sözen ve sporcularının büyük özverisi ve başarıları ile günümüzde milli takıma uzanan bir destansı öyküye dönüştüğünü ifade eden eski Kulüp Başkanı Eminer İçten, ‘Bir gün Atatürk Stadında tesadüfen gördüğüm okçuluk branşını kulüp bünyesinde hemen faaliyete geçirdim. Dr. Ejder Sözen koordinesinde Bencik’te bir sporcu ile başladığımız bu branş günümüzde tüm Bencik, Yatağan ve Muğla’yı içine alan çok büyük bir aileye dönüştü. Şu anda Muğla Büyükşehir Belediyesi çatısı altında başarıdan başarıya koşan okçularımız milli takımda ilimizi ve ülkemizi gururla temsil ediyor. Son olarak Emircan Haney, Songül Lök ve Hazal Burun milli takımda mücadele etmeye hak kazanırlarken, Dr. Ejder Sözen’de milli takımda görevlendirildi. Kendileri ile çok büyük gurur duyuyorum. İyi ki onları tanımışım ve iyi ki onlarla bu işe başlamışım. Ejder Bey Bencik mahallesinin adını yetiştirdiği sporcuları ile tüm okçuluk dünyasına duyurdu. Onun ve sporcularının sayesinde ilimizde müthiş bir okçuluk altyapısı oluştu. Zamanında birer çocuk olan sporcularımız günümüzde başarılı birer üniversite öğrencisi. Yaşadığım müddetçe bu okçuluk ailemle birlikte olmaya ve onlara destek olmaya devam edeceğim. İlimiz yöneticilerinden bu milli ve başarılı sporcularımıza daha çok sahip çıkmasını ve desteklemesini rica ediyorum’ dedi.

Kendisi ve sporcularının Eminer İçten’i bir baba gibi gördüğünü ifade eden Antrenör Dr. Ejder Sözen, ‘Yaklaşık 10 yıl önce Eminer İçten Başkanımızın başlattığı bu çalışma şu anda uluslararası başarılara imza atan milli düzeye kadar yükseldi. Ben ve sporcularım ona minnettarız. Eminer Bey ve değerli eşleri adeta ailemiz gibi oldu. Yapılan her yarış sonrası bizi ilk arayan hep onlar oldu. O bizim babamız gibi oldu. Üç sporcum milli takıma yükseldi. Ben de federasyonumuz tarafından milli takımda görevlendirildim. En büyük amacım milli takımda olan sporcu sayısını arttırmak. Çok güçlü bir altyapımız var. Yeni sporcularımız yetişiyor. Bundan sonra da Muğla’da okçuluk branşının daha da ileriye gitmesi için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz’ dedi.

Kahvaltıda konuşan Milli Okçularımız Emircan Haney, Songül Lök ve Hazal Burun’da bugünlerdeki başarılarının Eminer İçten sayesinde olduğunu belirterek, kısa zaman sonra Slovenya’da yapılacak Avrupa Şampiyonasında başarılı olacaklarının sözünü verdiler.

Bu haber toplam 361 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.