“İDARENİN TAKDİRİ İLE ATAMALAR YAPILMAKTADIR”

“İDARENİN TAKDİRİ İLE ATAMALAR YAPILMAKTADIR”
EĞİTİM SEN Muğla Şubesi Yürütme Kurulu yayımladığı yazılı basın açıklamasında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde (MSKÜ) idari ve teknik personelin sorunlarından bir tanesi olan Görevde Yükselme Sınavının yapılmamasını...

EĞİTİM SEN Muğla Şubesi Yürütme Kurulu yayımladığı yazılı basın açıklamasında Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde (MSKÜ) idari ve teknik personelin sorunlarından bir tanesi olan Görevde Yükselme Sınavının yapılmamasını eleştirerek, “Kamu emekçilerinin görevde yükselme ve unvan değişikliğinin hizmet gerekleri ve personel planlaması esas alınarak yapılması gerekirken maalesef ki uygulamada buna uyulmadığı ve hülle yoluyla atama gerçekleştirildiği duyumları alınmaktadır. İdarenin ‘takdiri ile’ bu kadrolara atamalar yapılmaktadır.” dedi.

EĞİTİM SEN Muğla Şubesi Yürütme Kurulu, MSKÜ’de Görevde Yükselme Sınavının yapılmaması eleştirdiği bir basın açıklaması yayımladı. Yayımlanan basın açıklamasında “Kamu emekçilerinin görevde yükselme ve unvan değişikliğinin hizmet gerekleri ve personel planlaması esas alınarak yapılması gerekirken maalesef ki uygulamada buna uyulmadığı ve hülle yoluyla atama gerçekleştirildiği duyumları alınmaktadır” denildi.

“HÜLLE YOLUYLA ATAMA GERÇEKLEŞTİRİLDİĞİ YÖNÜNDE DUYUMLAR ALINIYOR”

Kamu emekçilerinin görevde yükselme ve unvan değişikliğinin hizmet gerekleri ve personel planlaması esas alınarak yapılması gerektiğini ifade eden EĞİTİM SEN Muğla Şubesi Yürütme Kurulu, uygulamaya uyulmadığını ve hülle yoluyla atama gerçekleştirildiği yönünde duyumları alındığını söyledi.

Üniversitelerde bulunan Sekreterlik kadrolarının sınavla yükselme kapsamında olmadığını, atamaya tabi kadro olarak değerlendirilmediğini ifade eden EĞİTİM SEN Muğla Şubesi Yürütme Kurulu, “İdarenin ‘takdiri ile’ bu kadrolara atamalar yapılmaktadır. Daire Başkanlığı, Fakülte, Yüksekokul, Enstitü Sekreterliği gibi kadrolar Görevde Yükselme Sınavı kapsamına alınması için hukuki zemin oluşturulmalıdır. Bu kadrolara atamanın da görevde yükselme gibi sınavlarla belirlenmesi gerekmektedir. Sınavlara giren adayların uzmanlık alanı ve kıdem gibi kriterleri baz alınarak puanları hesaplanmalı, sınav ile aldıkları puan ile bu puan toplamına göre bir değerlendirme yapılmalıdır” dedi.

“GÖREVLENDİRMEYE KİM KARAR VERMEKTEDİR”

Liyakat ilkesini yok sayan, emekçiler arasındaki dayanışmayı ortadan kaldıran bu tür uygulamaların nitelikli bir yükseköğretim hizmetinin örgütlenmesinin ve emekçilerin insanca çalışma koşullarına sahip olmasının önünde engel oluşturduğunu vurgulayan EĞİTİM SEN Muğla Şubesi Yürütme Kurulu, şu soruları sordu:

“Bu kapsamda 02 Aralık 2019 tarihinde sonuçları açıklanan ve şu andaki Üniversite yönetiminin sınav komisyonunda yer aldığı Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği sözlü sınavında sıralamaya girmeyen kaç adayın Yüksekokul, Fakülte Sekreterliği kadrolarına ataması ve/veya görevlendirmesi yapılmıştır. Yapılmışsa gerekçesi nedir?

Ülkemizde kadrolu memurluklara atanma için Kamu Personel Sınavına Girme şartı aranırken bu sınava girmeden memur olan kişilerin Yüksekokul, Fakülte Sekreterliği kadrolarına ataması ve/veya görevlendirmesi yapılmış mıdır?

İdarenin ‘takdiri ile’ sekreter kadrolarına kaç kişinin ataması yapılıp; daha sonra hukukun çevresi dolanılarak tenzil-i rütbe ile alt kadro olan ama sınavla atanabilinecek olan “Şube Müdürü” kadrolarına ataması gerçekleşmiştir. Üniversitemizde Sınavla atanabilecek kadrolara atama yapılmışsa atama gerekçesi nedir?

Teknik Hizmetler Sınıfında olan kaç kişinin Kurumlarda yönetim, icra, büro ve benzeri hizmetleri yürüten Genel İdare Hizmetlerin sınıfında olan Yüksekokul, Fakülte Sekreterliği kadrolarına ataması ve/veya görevlendirmesi yapılmıştır. Yapılmışsa gerekçesi nedir?

Tüm bu atama görevlendirmeler yapılmışsa atamaya/görevlendirmeye kim(ler) karar vermektedir?

Tüm bu atama görevlendirmeler yapılmışsa bu konuda devreye giren birileri veya kurumlar var mıdır? Yoksa bu atamalar sadece atanan kişinin bireysel çabalarıyla mı olmuştur?”

Bu haber toplam 744 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.