İhaleler Canlı Yayınlanacak

İhaleler Canlı Yayınlanacak
Sinem KARAKAYA- Muğla Büyükşehir Belediyesi bir ilke imza attı. Belediye meclis toplantılarını canlı olarak veren Muğla Büyükşehir Belediyesi,ihaleleri...

Sinem KARAKAYA- Muğla Büyükşehir Belediyesi bir ilke imza attı. Belediye meclis toplantılarını canlı olarak veren Muğla Büyükşehir Belediyesi,ihaleleri de canlı olarak yayınlamaya başladı. Canlı yayın ilk olarak Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’nın ‘Tıbbi Sarf Malzeme Alımı’ ihalesinde yapıldı.

2014 yılında kurulan Muğla Büyükşehir Belediyesi, başkan Osman Gürün’ün görevi sürecince sloganı haline getirdiği ‘Şeffaf Belediyecilik’ anlayışını bir kez daha hayata geçirdi.

Büyükşehir Belediyeleri Arasında Bir İlk; İhaleler Artık Canlı Yayınlanıyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin 2014 yılında kurulmasıyla birlikte kurucu başkanlığını üstelenen Osman Gürün, göreve geldiği ilk anda Büyükşehir Belediye Meclis toplantılarını canlı olarak belediye internet sitesinde yayınlaması talimatını vermişti. Talimat kısa sürede hayata geçerek 2014 yılından bu yana meclis toplantıları canlı olarak belediye internet sitesi ve sosyal medya sayfası youtube’da yayınlanmaya başlamıştı.

Muğla Belediyesi zamanından bu yana meclis toplantılarının canlı yayınlanması geleneğini devam ettiren Başkan Gürün, aynı şekilde Büyükşehir meclis toplantılarının da canlı yayınlanması talimatını verdiği öğrenilirken konuyla ilgili Muğla Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Muğla Büyükşehir Belediyesi, kurulduğu günden bu yana ‘Şeffaf Belediyecilik’ anlayışı ile çalışmalarını sürmektedir. Bu anlayış ile Muğla Büyükşehir Belediyesi, Büyükşehir Belediyeleri arasında meclis toplantılarını ilk canlı yayınlayan belediye olma özelliğini taşımaktadır. Muğla Belediyesi zamanından bu yana şeffaf belediyecilik anlayışını sürdüren Belediyemiz Çarşamba günü 1. oturumu gerçekleşen Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı 43 Kısım Tıbbi Sarf Malzeme Alımı ihalesini de canlı olarak yayınladı. İhaleye 4 firma katılırken Evde Bakım ve Hasta Nakil Ambulansı hizmetlerinde kullanılacak Sargı bezi, Tansiyon aleti, Enjeksiyon, Tıbbi Eldiven gibi 43 kısımdan oluşan tıbbi sarf malzemelerin ihalesi gerçekleşti. 1. oturumda firmaların belgeleri kontrol edildi. Belediyemizin kanunlar çerçevesinde halkımız tarafından sorgulanabilir bir belediye olduğunu tekrar hatırlatır kamuoyuna saygıyla sunarız.” 

Bu haber toplam 546 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.