İki kardeşin eğitimi internete takıldı

İki kardeşin eğitimi internete takıldı
Muğla’nın Menteşe İlçesi Akçaova Mahallesi’nde Eğitim Bilişim Ağı (EBA) platformundan canlı yayınlanan dersleri takip etmek isteyen Eylül (11) ve...

Muğla’nın Menteşe İlçesi Akçaova Mahallesi’nde Eğitim Bilişim Ağı (EBA) platformundan canlı yayınlanan dersleri takip etmek isteyen Eylül (11) ve Arda (7) kardeşler, mahallelerindeki internet sorunu nedeniyle eğitimlerinden geri kalıyorlar. Her sabah EBA platformundan canlı derslere bağlanmak için okula gittiğini söyleyen Eylül Asar, “Bize internet vermiyorlar çok zor durumdayız. Herkes kendi evinde girerken, biz giremiyoruz. Arkadaşlarımdan utanıyorum” dedi.

Neval Çolak Arslan

Muğla’nın Menteşe İlçesi Akçaova Mahallesi’nde yaşayan Hilal asar adlı vatabndaş, çocuklarının Eğitim Bilişim Ağı (EBA) platformundan canlı yayınlanan dersleri takip edemediklerinden dert yanarak, telefonundaki internetin EBA platformuna yetmediğini, eve internet bağlanamadığı için çocuklarının okula gitmek zorunda kaldıklarını belirtti. Salgın döneminde çocuklarının okula gitmesinden ötürü üzüntü yaşayan anne, çocuklarının hasta olmasından korktuğunu söyledi.

Arkadaşlarının evlerinde rahatlıkla EBA platformuna girerken kendisinin giremediğinden dolayı arkadaşlarından utandığını dile getiren 11 yaşındaki Eylül Asar, Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre’den evlerine internet bağlanması için yardım istedi.

Kendilerine internet vermediklerini dile getiren Eylül Asar, “Her gün erken saatlerde okula gidiyorum. Uzaktan eğitime erişemiyorum. Evimize internet bağlatamıyoruz. Trafoda yer olmadığı için ana kutuya bakıyorlar ama onda da yer yokmuş. Babam hem Vodafone hem de Türk Telekom’a başvuru yaptı. Türk Telekom Müdürlüğü’ne gittiğinde demişler ki ‘Sana mı internet vereceğiz. Bu yaşına kadar neden internet almadın. Şimdi mi lazım oldu’ demişler. Biz eğlence amacıyla değil, okumak için izin istiyoruz ama vermiyorlar. ‘Kutuyu büyüteceğiz’ diyorlar ama kutuyu büyütmüyorlar. Kaç kere gittik geldik aynı şeyleri söyleyerek bizi oyalıyorlar. Her arkadaşım EBA’ya kendi evinde giriyor ama ben giremiyorum. Havalar soğuyor okula gidemeyeceğim. Okulda bağlanıyordum ama onun da çok fazla bir faydasını göremiyorum. Geç giriyor ve öğretmenimin konu anlatımına yetişemiyorum. Bir arkadaşımdan rica ettim ama onlarda üç kardeş. Virüs salgını var ve evlerine git, gel onlar içinde riskli kendi açımdan da riskli. Sınavlarımız başlayacak ama sınavı nasıl yapacağıma dair bir bilgim yok. Buraya kadar kendi çalışmalarımla geldim çünkü destek olacak başka bir imkanım yok. Çok zor durumdayım. Derslerimin, ödevlerimin hiç birine katılamadım. Kendi imkanlarımla, başarımla bir şeyler yapmaya çalışıyorum. Milli Eğitim Müdürü Pervin öğretmenimden yardım bekliyorum” ifadelerini kullandı.

Çocukları için internet sorunun giderilmesini bir umutla beklediğini söyleyen anne Hilal Asar, eşinin ve kendinsin cep telefonlarındaki internetin, EBA platformu için yeterli gelmediğini ve çocuklarına destek olamadıkları için üzüntü yaşadıklarını söyledi.

“ÇOCUKLARIM EĞİTİMDEN UZAK KALDI”

Anne Asar, her sabah çocuklarını okula gönderirken yaşanan salgından ötürü endişe duyduğunu belirterek, “Çocuklarım EBA ‘ya bağlanamıyor, bulunduğumuz mevkii de internet bağlantısı için kutu doluymuş. Türk Telekom’a başvuruda bulunduk. Baktılar ama onlarda kutuda yer olmadığını dile getirdiler. ‘Belli bir zaman içerisinde yapılır’ dediler. Sonrasında Vodafone’ye başvuru yaptık, onlarda aynı şeyi söyledi. Türkiye Beyazay Derneği Muğla Şube Başkanı Pınar Boyacı yardımcı olmak istedi. Elinden geleni yaptı ama hiçbir gelen giden olmadı. Eşim birçok kez Türk Telekom’a gitti, ‘ödenek yok, kutuda yer yok, alt yapı yok’ demişler. Çocuklarım eğitimden uzak kaldı. Sabahları erkenden okula gidiyorlar, oradan EBA’ya bağlanıyorlar ve derslere katılıyorlar. Elimizde dilekçe yok. Buna dair bir belge de vermediler. Sadece iki defa geldiler, internetin bağlanamayacağını söyleyerek, gittiler” dedi.

Okul ile ev mesafesinin 15 dakika olduğunu ifade eden anne Hilal Asar, çocuklarının internetten derslerine bağlanabilmesi için Muğla Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre’den yardım talebinde bulundu.

Bu haber toplam 5324 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.