İki öğrenci hastanelik oldu

İki öğrenci hastanelik oldu
Muğla kent merkezinde bulunan Türdü 100. Yıl İlköğretim Okulu ile Nazmi Zehra İyibilir İlköğretim Okulu’ndan iki öğrenci dağıtılan sütleri içtikten...

Muğla kent merkezinde bulunan Türdü 100. Yıl İlköğretim Okulu ile Nazmi Zehra İyibilir İlköğretim Okulu’ndan iki öğrenci dağıtılan sütleri içtikten bir süre sonra rahatsızlandı. Rahatsızlanan öğrenci Muğla Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak  serum tedavisi uygulandı.

Milli Eğitim, Sağlık ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın koordinasyonunda ilköğretim okullarındaki öğrencilere yapılan süt dağıtımının üçüncü gününde Muğla’da kent merkezinde öğrenim gören iki öğrenci süt içtikten bir süre sonra rahatsızlandı.

Edinilen bilgiye göre, Türdü 100. Yıl İlköğretim Okulu 4 sınıf öğrencisi Arda Demir ile Nazmi Zehra İyibilir İlköğretim Okulu öğrencisi Ceylin Bahar, öğle saatlerinde okullarında dağıtılan sütleri içtiler. Bir süre sonra iki ayrı okulda bulunan öğrenciler karın ağrısı ve mide bulantısı şikâyetleri ile durumu öğretmenlerine bildirdiler. İki öğrenci okullarından alınarak Muğla Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne getirildiler. İlk müdahaleleri yapılan öğrencilere serum tedavisi uygulandı. Durumu iyi olan iki öğrenci müşahede altına alındı.

Velilere haber verildi

Süt içtikten sonra rahatsızlanan ve hastaneye kaldırılan iki öğrencinin velilerine haber verildi. Hastaneye gelen öğrenci velileri müşahede odasında çocuklarını bir an olsun yalnız bırakmadılar. Öğrenci velilerinden Sevgi Demir, “Eve telefonla durumu bildirdiler. Bende hemen hastaneye geldim. Oğlum karın ağrısı ve mide bulantısı şikayeti var. Doktorlar durumumun iyi olduğunu söylediler ve serum tedavisi uyguladılar” dedi.

Muğla’da 31 bin öğrenciye süt dağıtıldı

Muğla il genelinde proje kapsamında 352 okulda toplam 61 bin 67 öğrenciye süt dağıtımı gerçekleştirildi. İlk gün yapılan süt dağıtımlarında sadece Fethiye ilçesinde 13 öğrenci dağıtılan sütleri içtikten sonra rahatsızlanmışlardı. Hastanelerde tedavi altına alınan öğrenciler daha sonra taburcu edildi.

Bu haber toplam 477 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.