İKİLİ EĞİTİM ÇİLESİ

İKİLİ EĞİTİM ÇİLESİ
mikail zeybek---Muğla genelindeki okullar Koronavirüs tedbirleri kapsamında yüz yüze açıldı. Menteşe’deki bazı liselerdeki güçlendirme çalışmaları nedeniyle iki zamanlı eğitim sistemine geçildi. Hal böyle olunca, söz konusu...

mikail zeybek---Muğla genelindeki okullar Koronavirüs tedbirleri kapsamında yüz yüze açıldı. Menteşe’deki bazı liselerdeki güçlendirme çalışmaları nedeniyle iki zamanlı eğitim sistemine geçildi. Hal böyle olunca, söz konusu bölgelerde yoğunluk yaşandı. Trafikte aksamalar meydana geldi. Öğrenci ve velileri mağdur oldu, servis şoförleri park edecek yer bulamadı, kısa mesafelerde ilerlemek güçleşti. Vatandaşlar okullardaki çalışmaların bitmesini ve güzergahların düzenlenmesini istedi.

Koronavirüs salgını yüzünden uzaktan eğitim gören öğrenciler, yüz yüze eğitim için okula başladı. Bu kapsamda, Muğla genelindeki okullarda yüz yüze eğitim için pandemi tedbirleri alındı. 2021-2022 Eğitim Öğretim yılında Muğla’da 789 okulda, 154 bin 532 öğrenci sınıflarına döndü. Ancak, Menteşe Gazi Anadolu Lisesi’ndeki güçlendirme çalışmaları nedeniyle Turgutreis Anadolu Lisesinde iki zamanlı eğitim sistemine geçildi. Bu nedenle öğrenci fazlalığından dolayı sabahın ilk ışıklarında başlayan yoğunluk, akşam saatlerine kadar devam etti. Hal böyle olunca Rıfat Ayaydın ile Mehmet Polatoğlu Caddelerinin kesiştiği noktada araç yoğunluğu yaşandı. Özellikle ders başlangıç saatlerinde trafikte aksamalar oldu. Öğrenci servisleri park edecek yer bulamadı. Okul giriş ve çıkış zamanlarında trafik durma noktasına geldi. Kısa mesafelerde ilerlemek uzun zaman aldı. Öğrenciler, veliler ve servis şoförleri durumdan mağdur olduklarını belirti.

OKULLARDAKİ ÇALIŞMALAR BİTSİN! GÜZERGAHLAR DÜZENLENSİN

Durumdan dolayı mağdur olduklarını belirten vatandaşlar, okullardaki çalışmaların bitmesini ve söz konusu bölgelerde trafiği rahatlatmak adına güzergah düzenlemesi yapılmasını istedi. Pandemiden dolayı kapalı olan okullarda çalışmaların bitirilememesinin merak konusu olduğunu belirten vatandaşlar şöyle konuştu: “Yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla liselerde çalışmalardan dolayı eğitim öğretim birleşti. Sabah 07:15’te giriş ve akşam 19:15’te çıkış olunca yoğunluk yaşanıyor. Bu bölgede sabah ve akşam saatlerinde trafikte yoğunluk yaşanıyor. Öğrenciler ve veliler mağdur oluyor. Servis şoförleri park edecek yer bulamıyor. Kaldırıma park etmek zorunda kalıyor. Liselerde eğitim birleştiği için liselerde yoğunluk vardı.  Giriş ve çıkışlar aynı saate denk gelince, durum içinden çıkılmaz bir hale büründü. Bu durum kazalara neden olabilir. En azından bu güzergaha bir düzenleme yapılması gerekiyor. Trafikteki sıkışıklığı gidermek adına. Güzergahlar çakışıyor. Bunun tekrardan programlanması lazım. Pandeminden dolayı okullar kapalıydı. Şimdiye kadar niye beklendi onu merak ediyoruz. Öğrencilere yazık, mağdur oluyor. Servislere park alanı yok. Trafik zaten sıkışık.”

Bu haber toplam 617 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.