İkinci rapor cinayet dedi

İkinci rapor cinayet dedi
Bodrum’da ünlü turizmci Ahmet Bayer’in villasının terasından düşerek yaşamını yitiren 2003 mankenler kraliçesi Aslı Baş’ın ikinci bilir kişi...

Bodrum’da ünlü turizmci Ahmet Bayer’in villasının terasından düşerek yaşamını yitiren 2003 mankenler kraliçesi Aslı Baş’ın ikinci bilir kişi raporunda cinayete kurban gittiği belirtildi. Hazırlanan raporda Aslı Baş’ın başının arkasına sert bir cisimle vurulduğu, boynunun kırıldığı ve daha sonra kucağa alınarak balkondan atıldığı belirtildi.

Aile cinayet demişti

2003 yılı mankenler kraliçesi seçilen Aslı Baş 21 Temmuz 2010 tarihinde ünlü turizmci Ahmet Bayer’in villasının terasından düşerek yaşamını yitirmişti. Aslı’nın Antalya’da yaşayan ailesi kızlarının cinayete kurban gittiğini ileri sürmüş ve işin peşini bırakmayacaklarını söylemişlerdi.

Başına vurulmuş

Genç mankeninin ölümüyle ilgili olarak, Ulusal Kriminal Büro Adli Kriminal İnceleme ve Raporlama Kuruluşu yaşanan ölüm olayımla ilgili ikinci raporunu hazırladı ve Bodrum 1'inci Sulh Ceza Mahkemesi’ne gönderdi. 172 sayfalık bilirkişi rapor çalışmasında Aslı Baş’ın cinayete kurban gittiği belirtildi. İkinci bilirkişi ve cansız mankenle yapılan prova raporlarında, manken Baş'ın düşme veya atlama değil 'atılma' sonucu öldüğü vurgulandı. Genç mankenin, önce sırtına ve başının arkasına sert bir cisim ile vurulduğu, boynunun kırıldığı, ardından kucağa alınarak terastan atıldığı ifade edildi.20 sorunun yanıt beklediğinin belirtildiği raporda, "Manken Baş'ın başının sol arka bölgesinde kemiğin kırılarak içeri göçmesiyle oluşan göçük yere düşme ile değil, vurma sonucu meydana gelmiş. Büromuzun kanaatine göre Aslı, kuvvetle muhtemel baygın veya darbelenmiş halde atılmış. Boynundaki kırılmanın ise yukarıdada meydana gelmiş olabileceği göz önünde bulundurulmalı" denildi. Bilirkişi raporunda Aslı Baş'ın tam olarak saat 02.33.37'de düştüğünün belirlendiğine de yer verildi. Raporda, görüntü kayıtlarındaki düşüş pozisyonundan Manken Baş'ın kucakta bir hasta gibi taşınıp atıldığın anlaşıldığı belirtildi. Genç mankenin düşme sırasında çok kuvvetle muhtemel kendinde olmadığı, baygın olduğu izleniminin hareketsizliğinden anlaşıldığı da raporda kaydedildi.

Bu haber toplam 576 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.