İkizceliler mermer ocağına tepkili

İkizceliler mermer ocağına tepkili
Muğla’nın Menteşe ilçesi İkizce Mahallesi’nde bulunan Ekizce Tepesi mevkiindeki sahada özel bir firma tarafından yapılması planlanan II-B Maden (Mermer) Ocağı projesi için ‘Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) gerekli değildir’...

Muğla’nın Menteşe ilçesi İkizce Mahallesi’nde bulunan Ekizce Tepesi mevkiindeki sahada özel bir firma tarafından yapılması planlanan II-B Maden (Mermer) Ocağı projesi için ‘Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) gerekli değildir’ kararı verildi.

Beritan Yücel

Menteşe’nin İkizce Mahallesine kurulması planlanan mermer ocağı projesi için ‘Çevresel Etki Değerlendirmesi gerekli değildir’ kararı verildi. Menteşe ilçesine bağlı İkizce Mahallesinde mermer ocağı yapılmasının planlanması, köylülerin tepkilerine neden oldu.

İkizce Mahallesi Muhtarı Fatih Çakı yapılması planlanan mermer ocağı projesine köy halkı olarak karşı olduklarını ve İkizce Mahallesi’nin doğal kaynakları üzerinde olumsuz etkiler yaratacağını ifade etti.

Muhtar Fatih Çakı, “Yapılacağını öğrendiğimiz mermer ocağı projesinin köy yaşamını etkileyecek yakınlıkta kurulmasını planlıyorlar. Bir haftadan beri bu iş ile uğraşıyorum. Çevre ve Şehircilik Müdürlüğüne, Kaymakamlığa ve Valiliğe, bu mermer ocağının kurulmaması için dilekçe verdim. Yerleşik yere yaklaşık 500 metre uzaklıkta. Bu projenin uygulanmaması için köylüden 180 imza topladım. Bu projeyi istemediğimizi belirterek üç yere de sunumunu yaptım. Şimdi dilekçenin sonucunu bekliyorum” dedi.

Bu haber toplam 1328 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.