İl Başkanı Mehmet Korkmaz güven tazeledi

İl Başkanı Mehmet Korkmaz güven tazeledi
MHP Muğla İl Başkanlığı 13. Olağan kongresi yapıldı. 545 delegenin oy kullandığı kongrede 368 oy alan Mehmet Korkmaz başkanlığa seçilerek güven...

MHP Muğla İl Başkanlığı 13. Olağan kongresi yapıldı. 545 delegenin oy kullandığı kongrede 368 oy alan Mehmet Korkmaz başkanlığa seçilerek güven tazeledi. Çelik ise 175 oy aldı.

Sinem Korkmaz

MHP Muğla İl Başkanlığı 13. Olağan kongresi Menteşe Kapalı Spor Salonu'nda yapıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan kongrede, gündem maddelerinin görülmesi ve başkan adaylarının konuşmasının ardından seçime geçildi. Divan başkanlığını MHP Genel Sekreter Yardımcısı Fatih Çetinkaya’nın kongreye, MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum yöneticileri ve delegeler katıldı.

Kongrede, MHP İzmir Milletvekili Tamer Osman Ağaoğlu, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin göndermiş olduğu yazılı metni okudu.

Çift liste ile yapılan seçimde 545 delege oy kullandı. Yapılan seçimde 2 geçersiz oy olurken, mevcut İl Başkanı Mehmet Korkmaz delegelerin 368 oyunu alarak yeniden başkanlığa seçildi. Başkan adayı Hacı Çelik ise 175 oy aldı.

Güven tazeleyerek yeniden İl Başkanı seçilen Mehmet Korkmaz “Değerli dava arkadaşlarım, liderimiz Devlet Bahçeli’nin yolu yolum, varlığı onurumdur. 14 Mart 2021 tarihinde yapılacak 13. Büyük Kurultayımızda Milliyetçi Ülkücü Hareketin tek adayı Devlet Bahçeli’dir. Muğla’dan bunu haykırıyorum.  Liderimizin sonuna kadar dimdik yanında duracağız.  Liderimiz devlet bahçeli ve genel merkezin talimatları doğrultusunda yeniden başkanlığa adayım. Desteğinizi bekliyorum.  Dün olduğu gibi bugünde şahsıma emanet edilen üç hilal bayrağı leke getirmeden bayrağımızı sizlerle birlikte daha ileriye taşıyacağız. Muğla semalarında üç hilali sizlerle birlikte dalgalandıracağız. Kongremiz mübarek olsun. Hayırlara vesile olsun. Diğer ülkücü arkadaşıma, aday olan ülkücü arkadaşıma başarılar diliyorum. Kazanan Milliyetçi Hareket, kazanan Muğla, Türkiye olacaktır. Yarından itibaren bir olacağız birlik olacağız bir olacağız diri olacağız. Allah’a emanet olun. Ne mutlu Türk’üm diyene” dedi.

Başkan adayı Hacı Çelik ise yaptığı konuşmada, “ Hiçbir baskı ve tehdide boyun eğmeden Allah’ın bize bahşettiği irade ile ve vicdanlarınız sesini dinleyerek partimizi hangi adayın daha ileriye götüreceği muhakemesini yaparak oy vermenizi rica ediyorum. Vereceğiniz oyun kıymeti, partimiz ve Muğla’mız için çok daha önemlidir. Oy kabinine girdiğinizde Allah rıza için bir kez daha düşünmenizi sizden ria ediyorum. Bu vesileyle delegelerimizin gereğini yapacaklarına gönülden inanıyorum. Avrupa kapılarında Atilla, Malazgirt’te Alpaslan, Gelibolu’da Yıldırım, Kosova’da Murat, Viyana’da Kanuni, Çanakkale’de 57. Alay, Kocatepe’de Mustafa Kemal, Kerkük’te gök bayrak, Afrin’de yiğitlik, Karabağ’da mücadele işte milliyetçi hareket bu demek. Bizi varlık nedenimiz gelecek hedefimizde budur. Biz Türkiye’nin bekası ve aydınlık bir geleceğe taşınması için yürüyoruz. Bu kutlu yolculukta hiçbir şeyden korkmadan, yılgınlığa kapılmadan, yorulmadan, durmadan sonuna kadar yürüyeceğimize bütün salondaki ilçe başkanlarımız ve delegasyonun bilmesini isterim.  Allah’a emanet olun. Ne mutlu türküm diyene” ifadelerini kullandı.

MHP Muğla İl Başkanı Mehmet Korkmaz’ın yönetim kurulu şu isimlerden oluştu:

“Oğuz Akarfırat, Ferat Yüksel, Sümmani Ekici, Murat Bozlar, Bahadır Arslantaş, Atilla Dingil, Ferrah Soydan, Kemal Ceyhan, Nail Teker, Ali Korkmaz, İsmail Karaşehirli, Ayşe Aydın, Erdoğan Balaban, Bayram Deniz, Miraç Özcan, Kamil Mutlu Demirtaş, Hilmi Başpınar, Özgür Özcan, Emre Kısa, Yakup Ekşioğlu, Fikri Akyürek, Özkan Yılmaz, Ayşe Akar ve Seval Dalca.”

Bu haber toplam 1577 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.