İl Göç Kurulu Vali Orhan Tavlı Başkanlığında Toplandı

İl Göç Kurulu Vali Orhan Tavlı Başkanlığında Toplandı
İl Göç Kurulu’nun 2021 yılı ilk toplantısı Muğla Valisi Orhan Tavlı başkanlığında yapıldı.Yabancı misafirlerin toplumla olan karşılıklı uyumlarını kolaylaştırmak, eğitim, sağlık, sosyal hizmetler, yerel hizmetler...

İl Göç Kurulu’nun 2021 yılı ilk toplantısı Muğla Valisi Orhan Tavlı başkanlığında yapıldı.

Yabancı misafirlerin toplumla olan karşılıklı uyumlarını kolaylaştırmak, eğitim, sağlık, sosyal hizmetler, yerel hizmetler vb. alanlarda karşılaşılan sorunlara ilişkin çözüm önerilerinin ve düzenlenecek projelerin iş birliği içerisinde yürütülmesini sağlamakla görevli İl Göç Kurulu’nun 2021 yılı ilk toplantısı Muğla Valisi Orhan Tavlı başkanlığında yapıldı.

Toplantıya Muğla Valisi Orhan Tavlı’nın yanı sıra; Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Ula Kaymakamı ve Vali Yardımcısı Vekili Baha Başçelik, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yusuf Kenan Topçu, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, Sahil Güvenlik Güney Ege Grup Komutanı Kıdemli Binbaşı Süleyman Ercan, Baro Başkan Yardımcısı Av. Levent Akgün, İl Göç İdaresi Müdürü Mehmet Kavuk, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Seyfi Bozçelik, İl Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Mustafa Haney, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü İlyas Sarıyerli, İl Afet ve Acil Durum Müdürü İsmail Özkan, İl Müftü Vekili Adnan Uğur, İl Gençlik ve Spor Müdür Vekili Nihat Ekinciler, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Filiz Karacaağaç, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Ferman Akbulut, İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Semanur Başgül, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdür Yardımcısı Hasan Demiröz, İl Sağlık Müdürlüğü Daire Başkanı Dr. Hacer Ergül, Muğla Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hurşit Öztürk, Türk Kızılay Derneği Muğla Şube Başkanı ve Türkiye Yeşilay Cemiyeti Muğla Şube Başkanı Şadi Pirci, Muğla İli Muhtarlar Federasyonu Başkanı Hayrettin Akay ile Başkan Yardımcısı Abdulkadir Bulut katıldı.

Gündem maddelerinin görüşülmesi ile başlayan toplantıda, İl Göç Kurulu’nun kurulmasına ilişkin bilgilendirme, uyum strateji belgesi ve ulusal eylem planı ve İl Göç İdaresi Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar ile ilgili Uyum ve İletişim Grup Başkanı Sosyal Çalışmacı Mine Şahin, İl Milli Eğitim Müdürlüğünce yabancı misafirlere yönelik sunulan eğitim hizmetleri (örgün eğitim, açık öğretim, yaygın eğitim) ve eğitim sistemine entegrasyona ilişkin sahadan gözlemler ve çözüm önerileri ile ilgili İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE Koordinatörü Enver Tufaner tarafından birer sunum yapıldı.

Toplantının devamında,  Muğla’da yaşayan yabancı misafirlerin ve toplumun karşılıklı uyumu için kamu kurum ve kuruluşlarına düşen sorumluklar görüşülerek, il genelinde düzenli ve düzensiz göç üzerindeki koordinasyonu ve işbirliğini arttıracak, göç alanındaki proje ve faaliyetler değerlendirildi.

Ayrıca sürecin etkin, sağlıklı bir şekilde yönetilmesi ve kaliteli hizmet sunulabilmesi için tüm kamu kurumlarının, üniversitenin, STK’ların, yerel yönetimlerin tamamının konuyla ilgili çalışma yürütmesine ve katkılarına ihtiyaç duyulduğu ifade edildi.

Toplantı kurul üyelerinin görüş ve önerilerinin alınmasının ardından sona erdi.

Bu haber toplam 253 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.