İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı Yapıldı

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı Yapıldı
Muğla Valisi Esengül Civelek Başkanlığı’nda, Muğla İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı gerçekleşti. Muğla’da iş gücüne katılım...

Muğla Valisi Esengül Civelek Başkanlığı’nda, Muğla İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı gerçekleşti. Muğla’da iş gücüne katılım ve istihdam oranlarının Türkiye ortalamasına göre çok iyi bir konumda olduğunu belirten Vali Civelek, Muğla’daki istihdamın geliştirilmesi hususunda alınacak kararlar, yapılacak uygulamalar konusunda İl İstihdam Kurulu olarak değerlendirmeler yapmak üzere bir araya geldiklerini ifade etti.

Valilik 75. Yıl Toplantı Salonunda düzenlenen Muğla İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı’na, Vali Yardımcısı Mehmet Suphi Olcay, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü İlyas Sarıyerli, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Hasan Arslan, Muğla Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Şükrü Ayyıldız, kurul üyesi kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Toplantıda, işsizlikle mücadele ve dezavantajlı grupların istihdama kazandırılması amacıyla hayata geçirilen ‘İş Kulübü Projesi’ ve unutulmaya yüz tutmuş mesleklerin yeniden canlandırılması amacıyla açılacak kurslar hakkında da katılımcılara bilgi verildi. Mesleki Eğitim Kursları, Girişimcilik Eğitim Programları hakkında bilgilerin verildiği toplantıda; 5 Bin 829 kişinin İşbaşı Eğitim Programı, 796 kişinin Mesleki Eğitim Kursları ve 494 kişinin Girişimcilik Eğitimi’nden faydalandığı kaydedildi.

İş Başı Eğitim Programı Kapsamında 4 Bin 404 Kişinin Kalıcı İstihdam Etti

2019 yılında İŞKUR tarafından 44 bin 393 iş arayan, danışan görüşmeleri yapıldığını ve toplam 5 Bin 831 kişiye iş arama becerileri eğitimi verildiğini belirten Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü İlyas Sarıyerli, 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren 17 Bin 564 kişinin özel sektörde işe yerleştirildiğini ve 2019 yılı İş Başı Eğitim Programı kapsamında 4 bin 404 kişinin kalıcı istihdam edildiğini ifade etti.

Cumhurbaşkanlığı’nın 180 günlük eylem planı kapsamında ülke genelinde en çok işe yerleştirme yapan firmaların katılım sağladığı sanal istihdam fuarının ayrıntılarının anlatıldığı toplantı karşılıklı görüş alışverişinde bulunulmasının ardından sona erdi.

Bu haber toplam 434 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.