İl Koordinasyon 4. Dönem Toplantısı Yapıldı

İl Koordinasyon 4. Dönem Toplantısı Yapıldı
NEVAL ÇOLAK- İl geneli yatırımların değerlendirildiği 2019 yılı 4. dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Valilik Toplantı Salonunda düzenlendi....

NEVAL ÇOLAK- İl geneli yatırımların değerlendirildiği 2019 yılı 4. dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Valilik Toplantı Salonunda düzenlendi. Toplantı Muğla Valisi Esengül Civelek başkanlığında yapıldı.

  1. Dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı. Açılış konuşmasını Vali Esengül Civelek’in yaptığı toplantıya; Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Ercan, İl Müdürleri, Bölge Müdürleri, Vakıflar Müdürlüğü, Kurum ve Kuruluşların Müdürleri İl ve İlçe Belediye Başkanlıkları katıldı.

Muğla sosyo-ekonomik kültürel gelişimine, yerelden ulusala kalkınmaya katkı sağlayan yatırımların gerçekleşmesinde emeği geçen tüm taraflara, yatırımcı kuruluşlara teşekkür eden Vali Esengül Civelek; “ Toplantıda pek çok sektörde devam eden kamu yatırımlarımızın son durumlarını, nakdi ve fiziksel gerçekleşmelerini, kurumlar arası işbirliği koordinasyon gerektiren sorunları ele alıyor ve değerlendiriyoruz. Kamu hizmetlerinin hızlı, etkin, kaliteli bir şekilde sunulmasına özen gösteriyoruz.” Dedi.

Vali Civelek; “Proje Tutarı 6 Milyar TL’yi Geçmiştir”

Kamu kurum ve kuruluşların yatırımlarına bakıldığında, 2019 Eylül Ayı itibariyle yürütülen yatırımların proje tutarının 6 Milyar TL. ‘yi geçmiş olduğu görülmektedir diyen Vali Civelek;  “Dönem sonu itibariyle 426,6 Milyon TL harcama yapılmış olup, nakdi gerçekleşme oranı yüzde 54, fiziki gerçekleşme oranı da yüzde 37 ‘dir. Toplam 294 projeden 39 proje tamamlanmış, 156 proje devam etmektedir. 30 proje de ihale aşamasında olup, 69 projeye ise henüz başlanmamıştır.” Şeklinde ifade etti.

Vali Esengül Civelek’in açılış konuşmasının ardından toplantı yatırımcı kuruluş müdürlerinin sunumları ve genel değerlendirme ile devam etti.

Bu haber toplam 350 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.