İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı
İl geneli yatırımların değerlendirildiği 2017 yılı 2’inci dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Muğla Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon...

İl geneli yatırımların değerlendirildiği 2017 yılı 2’inci dönem İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Muğla Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) 112 Acil Çağrı Merkezi toplantı salonunda, Muğla Valisi Amir Çiçek başkanlığında yapıldı.

Toplantıya Muğla Valisi Amir Çiçek, Vali Yardımcısı Fethi Özdemir, ilçe kaymakamları, bölge müdürleri, kurum ve kuruluşların müdürleri, ilçe belediye başkanları katıldı.

Toplantının açılış konuşması yapan Vali Çiçek, kurum müdürlerine seslenerek bürokrasiyi yenmeleri gerektiğini bürokratik işlemlerin süreçleri uzattığını söyledi.

Yatırımları yürütürken bürokratik engellere takılmadan, işlerin koordinesini geliştirecek yolların bulunması gerektiğini belirten Vali Çiçek, “Kaynaklarıen iyi şekilde harcamamız gerekiyor. Önümüzdeki yılın planlamalarını ve projelerini yapmalıyız. Bürokrasi dediğimiz olay kendi kendimize iş sürecini uzatmaktır” dedi.

Vali Çiçek konuşmasının devamında şu değerlendirmelerde bulundu:

“Muğla il genelinde 2017 yılı Mart sonu itibariyle Kamu Kurum ve Kuruluşlarının 3 milyar 443 milyon 974 bin lira proje tutarlı işi bulunurken bu projeler için, önceki yıllarda yapılan harcama tutarı 915 milyon 299 bin liradır. 2017 yılının ilk üç ayında, kurumlara gelen 361 milyon 539 bin lira ödenekten dönem sonu itibariyle 38 milyon654 bin lira harcama yapılmış olup, nakdi gerçekleşme oranı yüzde 11, fiziki gerçekleşme oranı ise yüzde 35’tir. Yapılan değerlendirme sonucu sektörler bazında en yüksek harcamanın 15 milyon 486 bin lira ile ulaştırma sektörü, ikinci sırada 14 milyon 240 bin lira ile eğitim sektörü, üçüncü sırada 6 milyon 856 bin lira ile tarım sektörü gelmektedir. Kuruluşlar itibariyle en yüksek harcamayı 11 milyon 878 bin lira ile Karayolları 13. Bölge Müdürlüğü yaparken, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü 6 milyon 588 bin lira ile ikinci, DSİ 21. Bölge Müdürlüğü 5milyon 458 bin lira ile üçüncü sıradadır."

Muğla’da 242 projeden 17’sinin tamamlandığını, 133’ünün devam ettiğini söyleyen Vali Çiçek, 65 projenin ihale aşamasında olduğunu, 28 projeye ise henüz başlanmadığını kaydetti.

Vali Çiçek’in açılış konuşmasının ardından bir önceki toplantıda alınan kararlar değerlendirildi.

Yatırımcı kuruluş müdürlerinin sunumları ile devam eden toplantı, yapılan genel değerlendirmenin ardından sona erdi.

Bu haber toplam 612 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.