İl Müdürü Bozçelik farkındalık yarattı

İl Müdürü Bozçelik farkındalık yarattı
25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında Muğla Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Seyfi Bozçelik,...

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında Muğla Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Seyfi Bozçelik, yazdığı mektubu okuyarak farkındalık yarattı.

Neval Çolak Arslan

Muğla Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından Muğla’da 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’nda çelenk sunma programı gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program Muğla Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü çelenk sunumuyla devam etti.

Farkındalık yaratmak amacıyla turuncu balonlarla programa katılan Muğla Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Seyfi Bozçelik, basın açıklaması yapmak yerine yazdığı mektubu okuyarak farkındalık yarattı.

İl Müdürü Seyfi Bozçelik, “Muğla’da kadına yönelik şiddetle ilgili 0 tolerans ilkemizin yerine gelmesi ve gerçekleşmesi için kısa bir mektup yazmaya karar verdim” diyerek mektubunda,  “Ey hayatımdaki kadın, bundan sonra seni her gördüğümde, saygıda kusur etmeyeceğim. Muğla’da şiddetin sona ermesi için elimden gelen her türlü gayreti göstereceğim.  Ey hayatımdaki kadın, toplumumuzda kadına yönelik bir eksiklik var ise onu tamamlamak için adil, eşit ve özgürce yaşaman için ne gerekiyorsa yapacağıma söz veriyorum. Ey Muğlalılar siz de söz veriyor musunuz?” diyerek Muğlalılara seslendi.

Daha sonra programa katılanlar, İl Müdürü Seyfi Bozçelik’in mektubuna karşılık olarak “söz veriyorum” diyerek balonları havaya bıraktı.

Gün boyu devam edecek olan program kapsamında Muğla İl Jandarma Komutanlığı Aile İçi Şiddetle Mücadele ve Çocuk Şube Müdürlüğü,  Muğla Komiser Hamdi Bey Polis Merkezi Amirliği Aile İçi Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Büro Amirliği ve Menteşe Aile İçi Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Büro Amirliği ziyaret edilecek.

Muğla Sınırsızlık Meydanı’nda KADES Uygulamasının tanıtımı, farkındalığın artırılması amacıyla; ŞÖNİM, Kadın Konukevi, Jandarma ve Emniyet’in katılımıyla farkındalık standı kurulması ve ‘Şiddete Karşı Susma ‘ baskılı maske dağıtımı ile program son bulacak.

Bu haber toplam 668 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.