İL MÜDÜRÜ ÇAY MASAL EVİ’Nİ ZİYARET ETTİ

İL MÜDÜRÜ ÇAY MASAL EVİ’Nİ ZİYARET ETTİ
İl Millî Eğitim Müdürü Emre Çay, Menteşe Şemsiana Anaokulu bünyesinde oluşturulan Muğla Anadolu Masal Evi’ni ziyaret ederek öğrencilerle bir dizi etkinlik gerçekleştirdi.İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, Menteşe İlçe...

İl Millî Eğitim Müdürü Emre Çay, Menteşe Şemsiana Anaokulu bünyesinde oluşturulan Muğla Anadolu Masal Evi’ni ziyaret ederek öğrencilerle bir dizi etkinlik gerçekleştirdi.

İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay, Menteşe İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kömürcü eşliğinde Şemsiana Anaokulunda, öğretmen ve öğrencilerle bir araya gelerek Muğla Anadolu Masal Evi’ni gezdi.

Muğla Anadolu Masal Evi’nin okul öncesi öğrenciler için yaşayarak eğlenerek öğrenebilecekleri etkin bir eğitim alanı olduğunu ifade eden İl Müdürü “Minik yavrularımızın görerek işiterek dokunarak kısacası yaşayarak öğrenmelerine imkân sağlayan Anadolu motifleriyle donatılmış, kültürümüze ait izleri barındıran böylesi zengin bir mekanın varlığı Muğla’mız adına önemli bir kazanım.” dedi.

Masalların çocukların hayal dünyasını zenginleştirdiğini, ruhsal gelişimlerine olumlu etki ettiğini belirten İl Müdürü Çay, unutulmaya yüz tutmuş Anadolu masallarının Masal Evleri sayesinde, okul öncesi öğrencilere aktarıldığını, bununla da kalmayıp dokuma, el sanatları, ebru, seramik, halk oyunları gibi kültürel miraslarımızla tanışan çocukların çok yönlü geliştiklerini belirtti.

Okul Müdürü Yıldız Yılmaz ise, Muğla Anadolu Masal Evi’nin, Şemsiana Anaokulu öğrencilerinin yanı sıra Menteşe başta olmak üzere Marmaris, Yatağan, Kavaklıdere Ula gibi yakın ilçelerden gelen öğrencilere salı günleri hizmet verdiğini ve misafir gelen okul öncesi öğrencileri ağırlamaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Ardından 5 yaş grubu öğrencilere masal atölyesinde masal anlatan İl Müdürü Çay,  minik öğrencilerle vakit geçirdi.

Masal Evi’nin diğer atölyelerini de gezen İl Müdürü, müzik atölyesinde Muğla Masal Evi öğretmeni Halil Akyıl’ın çaldığı kanun eşliğinde şarkı söyleyen öğrencilere katıldı.  Ebru atölyesinde ise fırçayı eline alarak öğrencilerle birlikte,  renkleri kitre ile buluşturarak ebru çalışması yaptı.

İl Müdürü Emre Çay, Muğla Anadolu Masal Evi’nin oluşmasında emeği geçen tüm yönetici ve öğretmenlere teşekkür ederek okuldan ayrıldı.

MUĞLA ANADOLU MASAL EVİ

10 Mart 2021 yılında Anadolu Masalları Projesi kapsamında Muğla’da açılan Muğla Anadolu Masal Evi, Şemsiana Anaokulunda yer alıyor. Masal, ebru, müzik, seramik, dokuma, el sanatları, kodlama, drama, resim, halk oyunları ve Anadolu çocuk oyunları olmak üzere 11 atölyeden oluşan Masal Evi’nde, okul öncesi öğrenciler, birbirinden farklı aktivitelerden yararlanıyor. Anadolu motifleriyle donatılmış dokuma atölyesinde, öğrenciler zamanda geriye giderken duvarlarında masal kahramanlarının, tavanında asılı kuşların yer aldığı masal atölyesinde ise masal diyarına yolculuk yapıyorlar. Her bir köşesi göz dolduran Masal Evi’nde eski Muğla evlerine anımsatma yapan Muğla Sokağı da yer alıyor.

Bu haber toplam 309 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.