İl Müdürü Saylak, Dünya Süt Günü’nü kutladı

İl Müdürü Saylak, Dünya Süt Günü’nü kutladı
Tarım ve Orman İl Müdürü Barış Saylak, 1 Haziran Dünya Süt Günü dolayısıyla Menteşe’nin Yeniköy Mahallesi’nde büyükbaş hayvancılık yetiştiricisi...

Tarım ve Orman İl Müdürü Barış Saylak, 1 Haziran Dünya Süt Günü dolayısıyla Menteşe’nin Yeniköy Mahallesi’nde büyükbaş hayvancılık yetiştiricisi Alican Dedeoğlu’nun çiftliğini ziyaret ederek, Süt Günü’nü kutladı.

Sinem Karakaya

1 Haziran Dünya Süt Günü dolayısıyla Tarım ve Orman İl Müdürü Barış Saylak, Menteşe’nin Yeniköy Mahallesi’nde büyükbaş hayvancılık yetiştiricisi Alican Dedeoğlu’nun tesisini ziyaret etti. Yetiştiricilerin Süt Günü’nü kutlayan İl Müdürü Saylak, aynı zamanda sosyal medya hesabından canlı yayın yaparak, sütün önemine değindi.

Ziyarete İl Müdürü Barış Saylak’ın yanı sıra; Bodrum Süt Birliği Başkanı Mustafa Oral, Seydikemer-Fethiye Süt Birliği Başkanı Turgut Tokmak, Milas Süt Birliği Temsilcisi Soner Güney, Menteşe Tarım ve Orman İlçe Müdürü Mehmet Kuray ve şube müdürleri katıldı.

Sütün önemiyle ilgili farkındalık yaratmak için biraraya geldiklerini söyleyen Tarım ve Orman İl Müdürü Barış Saylak, “Süt Muğla için önemli üretimlerden birisi. Muğla süt işletmeleri olarak 2019 yılında 365 bin ton süt üretmişiz. Çocuklarımız için, sağlığımız için süt içelim diyorum. Süt, çok önemli protein kaynağı.  Covid-19 sürecinde görüldü ki, süt bağışıklığın sağlanmasında olmazsa olmaz içeceklerimizden birisi. Özellikle büyüme çağında olan çocuklarımızın günde iki bardak süt içmesi çok önemlidir. Biz, Tarım Orman İl Müdürlüğü ekipleri olarak güvenli gıda tüketimi için görevimizin başındayız. Bu kapsamda tüm büyükbaş hayvan yetiştiricilerimizin Dünya Süt Günü’nü kutlarım” dedi.

Herkese ‘süt için’ çağrısında bulunan Milas Süt Birliği Temsilcisi Soner Güney, “İçinde bulunduğumuz süreçte sağlığın ve sağlıklı ürünlerin kıymetini anlamış olduk. Herkesin Dünya Süt Günü’nü kutlarım. Vatandaşlarımıza ‘Süt İçin, Sağlıklı Kalın’ diyorum” dedi.

İl Müdürü Saylak, Dünya Süt Günü’nü kutladı

Seydikemer-Fethiye Süt Birliği Başkanı Turgut Tokmak ise, “Süt ve hayvancılık ülkemizin ekonomisi için bir fırsat. Özellikle hayvancılığı kırsalda yaşayan çiftçiler yapmakta. Üretim ve istikrar açısından ciddi önem arz ediyor. Süt, her canlının tükettiği önemli bir besin. Sağlığınız için süt için diyorum” şeklinde konuştu.

Süt üretiminin kolay olmadığını söyleyen büyükbaş hayvancılık yetiştiricisi Alican Dedeoğlu, “Biz elimizden geldiği kadar en iyi şekilde üretim yapmaya çalışıyoruz. Allah çiftçilerin yardımcısı olsun. Umarım Bakanlığımızda yem fiyatları konusunda yardımcı olur. Bu şartlar altında üretim yapmak çok zor. Her şeye rağmen üretime devam ediyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz” dedi.

Daha sonra katılımcılara süt ikram edilmesinin ardından İl Müdürü Barış Saylak, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile video konferans görüşmesi yaparak ziyaret son buldu.

“HASTALIKTAN ARİ İŞLETME SAYISINI ARTTIRMAYA YÖNELİK PROJEYE START VERİLDİ”

Öte yandan üreticilerine ‘Hastalıktan Ari İşletme Sayısı’ projesine start verildiğinin müjdesini veren İl Müdürü Saylak, “Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Şube Müdürlüğünce hazırlanıp valiliğe sunulacak Muğla ilinin hastalıktan ari işletme sayısını arttırmaya yönelik projenin de startını veriyoruz. Projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bunun için önümüzdeki 3 yıllık sürede ari işletme sayısı 150’ye, 30 bin hayvanımızı ari işletme sınırları içerisine sokmayı hedefliyoruz” dedi.

Bu haber toplam 615 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.