İl Müdürü Saylak, üreticilerle buluştu

İl Müdürü Saylak, üreticilerle buluştu
Muğla Tarım ve Orman İl Müdürü Barış Saylak üretimin devamlılığının son derece önemli olduğu bugünlerde Milas’taki üreticileri ziyaret ederek,...

Muğla Tarım ve Orman İl Müdürü Barış Saylak üretimin devamlılığının son derece önemli olduğu bugünlerde Milas’taki üreticileri ziyaret ederek, çiftçilerin sorunlarını dinledi. İl Müdürü Saylak, üreticilerle görüşmesinin ardından Milas’ta fizibilite çalışmaları yapılan Eşence Barajı Projesi hakkında Devlet Su İşleri Müdürü ile görüşmelerde bulundu. Projenin 2021 yılı için planlanması ve üreticilere bu barajdan üretim alanlarına su sağlanacağının müjdesini verdi.

Sinem Karakaya

Muğla Tarım ve Orman İl Müdürü Barış Saylak, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hayata geçirilen tarımda dijitalleşme adına çok önemli bir proje olan Dijital Tarım Pazarı (DİTAP) programı hakkında görüşmeler yapmak için Milas’ta üretim yapan çiftçilerle bir araya geldi.

İl Müdürü Saylak, üreticilerle buluştu

Üreticilerle DİTAB (Dijital Tarım Pazarı) hakkında görüşmeler yapan İl Müdürü Saylak, “Tarım ve Orman Bakanımız Bekir Pakdemirli'nin talimatları doğrultusunda hayata geçirilen, ürettiğiniz ürünlerin tüketiciye masrafsız, aracısız ve güvenli ulaşması için Dijital Tarım Pazarı programına kayıt olmanız son derece önemli. Böylece ürünlerinizi aracı olmadan değerinde tüketicilere ulaştırabileceksiniz. İl ve ilçe Müdürlüklerimizde sorumlu olan DİTAP sorumlusu personellerimiz sahada çalışmalarına devam ediyor” dedi.

İl Müdürü Saylak, üreticilerle görüşmesinin ardından Milas’ta fizibilite çalışmaları yapılan Eşence Barajı Projesi hakkında Devlet Su İşleri Müdürü ile görüşmelerde bulundu. Projenin 2021 yılı için planlanması ve üreticilere bu barajdan üretim alanlarına su sağlanacağının müjdesini verdi.

Daha sonra Milas’ın Kafaca Mahallesi’nde bulunan mera alanını yerinde gören Saylak, 2021 yılı Mera Islah ve Amenajman çalışması yapılan alanlar içerisinde yer alan meralar ile ilgili planlanan proje ile 2021 yılı içinde mahalle hayvancılığına mera alanları sağlanacağının müjdesini verdi.

Barış Saylak, mera ziyaretinin ardından 126 büyükbaş işletmesi olan Erol Dönmez'e ait süt işletmesini ziyaret etti. İşletme ile ilgili yetiştiriciden bilgiler alan İl Müdürü, sürdürülebilir hayvancılığın sağlanması ve hayvanlardan insanlara bulaşabilecek hastalıklardan korunmanın önemine değinerek, halk sağlığını korumak amacıyla Hastalıktan Ari İşletmelerin kurulmasının son derece önemli olduğunu belirtti.

Hayvancılık işletmelerini ziyaretine devam eden Saylak, Selimiye Mahallesi’nde bulunan Veteriner Hekim Talat Aydın'a ait 208 damızlık Büyükbaş Aytaş Hayvancılığı ziyaret etti. Burada işletme sahibinden işletmenin Hastalıktan Ari İşletme başvurusu yaptığını, Haziran ayında 208 hayvana tüberkülin, 157 hayvana bruselloz testinin yapıldığı ve test sonuçlarının negatif çıktığını, tesisteki hayvanların yarısının Almanya'dan temin edildiğinin, geri kalan kısmının ise Hastalıktan Ari bir işletmeden getirildiğinin bilgisini aldı.

Veteriner Hekim Talat Aydın, Aralık ayında hayvanlara ikinci bir test yapılacağını, testlerin sonucu negatif çıkarsa işletmenin Hastalıktan Ari İşletme olacağını söyledi.

Bu haber toplam 545 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.