İl Müftüsü Engelli Bireylerle Buluştu

İl Müftüsü Engelli Bireylerle Buluştu
SİNEM KARAKAYA- Muğla İl Müftüsü İbrahim Öcüt, engelli bireylerle bir araya geldi. 1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle İl Müftülüğü...

SİNEM KARAKAYA- Muğla İl Müftüsü İbrahim Öcüt, engelli bireylerle bir araya geldi. 1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle İl Müftülüğü tarafından Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Ali Rıza Hakses Kampüs Camisi’nde engelli bireylerle birlikte program düzenlendi.

Muğla İl Müftülüğü tarafından gerçekleştirilen etkinliğe Muğla Zihinsel Engelliler Derneği ve Muğla Engelliler Derneği katıldı. Düzenlenen etkinlikte Ali Rıza Hakses Kampüs Cami imamı Müslüm Çavlı ilahi okudu.

İl Müftüsü İbrahim Öcüt ’ün zihinsel engelli ve engelli bireylerle bir araya geldiği Camiler ve Din Görevlileri Haftası programına; İl Müftü Yardımcı Sema Özbakış, Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Menderes Çetinözlü, Engelliler Derneği Başkanı Emine Çakıroğlu, engelli bireylerin aileleri ve vatandaşlar katıldı.

İl Müftüsü Engelli Bireylerle Buluştu

Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle engelli bireylerle bir araya gelen İl Müftüsü İbrahim Öcüt; “Kültürel, sosyal, dini, etkinlikler yapılıyor. Bu arada da engelli kardeşlerimizle buluşmak için bir program düzenledik. Onların kendi isteği üzerine Üniversite Camisinde buluştuk. Buranın nezih bir ortam olduğunu söylediler. Bizlerde kırmadık, kendi imkânlarımızla onların isteklerini yerine getirdik. Yıl içerisinde mümkün olduğu kadarıyla engelli kardeşlerimizle bir araya gelerek onlara yardımcı olmaya çalışıyoruz. Onlarda bizlerle kendi bildikleri, gördükleri konusunda yardımcı oluyorlar. Bir birimizden bilgi alışverişi yapıyoruz, paylaşıyoruz. Daha bir birimizi anlamaya, toplumun sosyal barışın teminine katkı sunmaya çalışıyoruz. Onlardan çok şey öğreniyoruz.” Şeklinde konuştu.

Programda konuşma yapan Engelliler Derneği Başkanı Emine Çakıroğlu; “Bu programda emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz. Maneviyattan uzak durmamamız gerekiyor. Manevi açıdan desteğe ihtiyacı olan en önemli grup bizleriz. Çünkü zaman zaman engelli bireylerimizle ya da engelimizle başa çıkamayıp, tükeniyoruz, bıkıyoruz, yoruluyoruz bunları yaşadığımız hissettiğimiz anlar oluyor. Bu anlamda geçmiş dönemlerde İl Müftülüğü tarafından sohbetlerimiz oldu. Bize bir manevi destek gerekiyor. İnşallah bundan sonra da bütün programlarımız olur. Manevi anlamda bize destek vermeniz gerekiyor. Maneviyata sığınmak bizi güçlendiriyor. Evet, ben özelim. Benim engelli çocuğum var. Rabbim beni özel seçti ve bu emaneti bana verdi. Ben sonuna kadar o emanete sahip çıkacağım.” Dedi.

Camiye Girişi Engelsizleştirelim’

Engelli vatandaşların sorunlarıyla ilgili fikir alışverişinde bulunan Engelliler Derneği Başkanı Emine Çakıroğlu; “İki tane tekerlekli sandalyeli arkadaşımız tekerlekli sandalyelerinden dolayı caminin içine girmek istemedi. Biz tekerlekleri silelim, içeri alalım dedik ama kabul etmediler. Biz o tekerlekli sandalyeyle her yere giriyoruz camiye giremeyiz dediler. Tek isteğimiz tekerlekli sandalye kullanan arkadaşlarımız için camiye girerken nasıl bir çözüm bulabiliriz, sizden bunu istiyoruz. Camiye girişi engelsizleştirelim.” Diyerek İl Müftüsü İbrahim Öcüt’den konuyla ilgili çözüm istedi.

Engelli bireylerin ibadet etmesi için güzel bir ortam oluşturulmuş diyen Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Menderes Çetinözlü, bu güzel ortam için bir araya gelmelerini sağlayan İl Müftüsüne teşekkür etti.

İkramların ardından toplu fotoğraf çekimiyle program son buldu.

Bu haber toplam 903 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.