İLÇE BAŞKANI ERAY ÇİÇEK: “DÜĞÜN VE CENAZEYE GİTMEKLE BİRLİKTE YÖNETMEK OLMUYOR"

İLÇE BAŞKANI ERAY ÇİÇEK: “DÜĞÜN VE CENAZEYE GİTMEKLE BİRLİKTE YÖNETMEK OLMUYOR"
Menteşe Belediyesi’nin Mayıs Ayı Meclis toplantısında kabul edilen Kırsal Mahalle ve Kırsal Yerleşik Alan çalışması hakkında Cumhur İttifakı tarafından açıklama yapıldı. “Kırsal mahalle olmayı hak eden mahallelerimizin...

Menteşe Belediyesi’nin Mayıs Ayı Meclis toplantısında kabul edilen Kırsal Mahalle ve Kırsal Yerleşik Alan çalışması hakkında Cumhur İttifakı tarafından açıklama yapıldı. “Kırsal mahalle olmayı hak eden mahallelerimizin kırsal mahalle olması için uğraşacağız” diyen Ak Parti Menteşe İlçe Başkanı Eray Çiçek, “Cumhur İttifakıyla hayır demiyoruz. İnşallah Büyükşehir Belediye Meclisi, Menteşe Belediye meclisinin yapmış olduğu yanlışı düzeltir” dedi.

Ak Parti Menteşe İlçe Başkanı Eray Çiçek ve MHP Menteşe İlçe Başkan Yardımcısı Hakan Balın, Menteşe Belediyesi’nin Mayıs Ayı Meclis toplantısında kabul edilen Kırsal Mahalle ve Kırsal Yerleşik Alan çalışmasına yönelik açıklama yaptı.

Bazı mahallelerin kırsal mahalle kabul edilip bazı mahallelerin kentsel mahalle olarak kabul edilmesinden dolayı Menteşe Belediyesinin yanlış yaptığını söyleyen Ak Parti Menteşe İlçe Başkanı Eray Çiçek, “Kırsal mahalle olmayı hak eden mahallelerimizin kırsal mahalle olması için uğraşacağız. Cumhur İttifakıyla hayır demiyoruz. İnşallah Büyükşehir Belediye Meclisi, Menteşe Belediye meclisinin yapmış olduğu yanlışı düzeltir. Düğün ve cenazeye gitmekle  birlikte yönetmek olmuyor” dedi.

“BİRLİKTE YÖNETMEKTEN ANLADIĞINIZ SADECE DÜĞÜNE VE CENAZEYE GİTMEKSE BU BİRLİKTE YÖNETMEK OLMUYOR”

“Derinkuyu, Sığıcak ve Sarnıç Mahalleleri kırsal mahalle ise kentsel alan ilan ettiler. Yerkesik, Yeşilyurt, Kafaca gibi yerlerin ovalarını kentsel mahalle yaptılar” diyen Ak Parti Menteşe İlçe Başkanı Eray Çiçek, “Kırsal mahallelerin belirlenmesi konusunda çıkmış olan kanun kırsal mahalleleri öncelemektedir. Kırsal mahalle olarak kabul görülmeyen yerleri kırsal mahalle yaptılar. Derinkuyu, Sığıcak ve Sarnıç Mahalleleri kırsal mahalle ise kentsel alan ilan ettiler. Yerkesik, Yeşilyurt, Kafaca gibi yerlerin ovalarını kentsel mahalle yaptılar. Buraları kırsal mahalle olması gereklidir. Bu bölgelerdeki vatandaşlar bu bölgelerden muzderipler. Sayın Belediye Başkanımıza neden vatandaşlara danışmadığını sorduk. Birlikte yönetmekten anladığınız sadece düğüne ve cenazeye gitmekse bu birlikte yönetmek olmuyor. Buna benzer hassas olan konularda bir ilgili oradaki yöre halkıyla bunları istişare etmek onunla beraber ilgili STK’lar ile bunları değerlendirmek gerektiğini düşünüyorum” dedi.

“YARAŞ MAHALLESİ KIRSAL ÖZELLİĞİNİ KORUYAN BİR MAHALLE “

Çiçek, "Yaraş mahallesi, kırsal özelliğini tamamen koruyan, insanları tarım ve hayvancılıkla geçindiği göç vermeyen ender mahallelerimizden biridir. Muğla Büyükşehir Belediyesi kırsal mahallesi olarak ilk önce Yaraş Mahallesine giderler. Böyle bir mahalleyi kırsal değil kentsel mahalle olarak yenilediler” şeklinde konuştu.

“DOĞRU GÖRMÜYORUZ”

Kırsal ve kentsel mahalleler üzerine yapmış olduğumuz muhalefetin kamuoyunda yeterince iletilmediği düşüncesindeyiz” diyen Başkan Çiçek, “Doğanköy, Yenice, Yaraş, Akkaya, İkizce bunların kırsal mahalle olarak değil kentsel mahalle olarak belirlenmiş olduğunu görüyoruz ve bunları doğru görmüyoruz. Bunla birlikte daha önce belediyelik olan Yerkesik, Yeşilyurt ve Kafaca’nın da kısmen bir bölümünün kırsal alan olarak ya da tamamının kırsal alan olarak belirlenmesinin doğru bir yaklaşım olacağını düşünmekteyiz. Diğer yandan Sarnıç, Kıran, Derinkuyu ve Kuyucak mahallelerinin denizle kıyısı olan bölgelerin kentsel olarak belirlenmiş olmasını da doğru bulmuyoruz” dedi.

Bu haber toplam 565 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.