İLİMİZİN TÜRBELERİ: HAFIZ MUSTAFA EFENDİ

İLİMİZİN TÜRBELERİ: HAFIZ MUSTAFA EFENDİ
Hazırlayan: Sinem KorkmazHafız Mustafa Efendi Nakşibendi tarikatı Şeylerinin büyüklerinden Muğlalı Kurbanzade Süleyman efendinin oğludur. Hafız olan...

Hazırlayan: Sinem Korkmaz

Hafız Mustafa Efendi Nakşibendi tarikatı Şeylerinin büyüklerinden Muğlalı Kurbanzade Süleyman efendinin oğludur. Hafız olan Mustafa Efendi, halk arasında Kuran’ı ezbere okumasıyla tanınmaktadır.

Hafız Mustafa Efendi ilmini ve hafızlığını babasından elde ettikten sonra Müftü Bekir Efendi’nin ders halkasına katılarak icazet almış, tasavvuf ahlak ve terbiyesini de babasından alarak onun halifesi olduğu söylenmektedir. Halk arasında çok kuvvetli bir hafız olduğu ve tüm zamanını Kuran okuyarak geçirdiği bilinmektedir.

Hafız Mustafa Efendi, babasının vefat etmesi üzerine Kurbanzade Camisinde imam ve hatip tayin edilmiştir. Mustafa Efendi görev yaptığı camilerde toplam 40 yıl hatimle teravih namazı kıldırmıştır.

Hafız Mustafa Efendi vefat ettikten sonra Kurbanzade Camisi önünde bulunan mezarlarda babası Hacı Süleyman Efendi’nin üst tarafında yatmaktadır.

Mustafa Efendi’nin mezar taşında, ‘ Ömrünü beyhude zayi etme fanidir cihan, Nagehan şir’i ecel gelince vermez hiç eman, Hak Teala zebini ismi settar hakk’için, Setr ile deryayı rahmetten nasib ede heman, Kurbanzade mahdumu Hafız Mustafa Efendi. Ruhu için Fatiha 1322’ yazmaktadır.

Bu haber toplam 6053 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.