İlk Balon Anjiyoplasti 2,5 Aylık Bebeğe Yapıldı

İlk Balon Anjiyoplasti 2,5 Aylık Bebeğe Yapıldı
Neval ÇOLAK- Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi çocuk kardiyolojisinde 2,5 aylık orta-ağır darlığı olan bebeğin aort...

Neval ÇOLAK- Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi çocuk kardiyolojisinde 2,5 aylık orta-ağır darlığı olan bebeğin aort koarktasyonuanjio yöntemi ile balon yapılarak başarılı bir şekilde ameliyatsız giderildi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ilki gerçekleştirilen balon anjiyoplasti, Çocuk Kardiyolojisi Uzmanı Prof. Dr. Haşim Olgun ve ekibi tarafından yapıldı.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Kardiyolojisi Uzmanı Prof. Dr. Haşim Olgun ve ekibi tarafından 2,5 aylık bebeğe uygulanan ve başarıyla gerçekleştirilen ilk balon anjiyoplasti işlemi ve aort koarktasyonu hakkında bilgi veren Olgun; “2,5 aylık orta-ağır darlığı olan bebeğin aort koarktasyonuanjio yöntemi ile balon yapılarak başarılı bir şekilde ameliyatsız giderildi. Hastanemiz çocuk kardiyolojisi ünitesinde ayrıca ameliyatsız kapatmaya uygun olan kalp deliklerinin kapatılması, köprü damar kapatılması, kalp kapakçıklarında olan darlıkların balon yöntemiyle giderilmesi gibi işlemler de anjio yöntemiyle yapılabilmektedir. Bu hastaların tüm takipleri de ünitemizde yapılmaktadır. Tüm bu işlemlerin yapılabilmesi bir ekip işidir. Çocuk kardiyologlarının yanı sıra işlemlerimizi hastalarımızı uyutarak, rahat bir şekilde yapabilmemizi sağlayan anesteziyoloji ve reanimasyon ünitesinden meslektaşlarımız, ihtiyaç duyduğumuz her an yanımızda olan kalp damar cerrahisinden meslektaşlarımız, hastalarımızın izleminde görev alan çocuk kliniği doktor, hemşire ve personeli, işlem sırasında birlikte çalıştığımız anjio ünitesi hemşire ve teknisyenleri bu ekibin üyelerindendir. Ekip ruhu ile çalışmasaydık hastalarımızın sorunlarına çözüm üretemezdik. Ekip ruhu ile çalışarak problemlere çok daha iyi çözüm üretmeye devam edebileceğimizi düşünüyorum.Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi çocuk kardiyoloji bölümünde bebek ve çocuklara anjiyografi işlemi yapılmaya devam edecektir.” dedi.

Bu haber toplam 2699 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.