İlkokul öğrencisinden örnek davranış

İlkokul öğrencisinden örnek davranış
Orman yangınlarının çıkmaması için cam şişeleri toplayarak geri dönüşüme kazandıran ilkokul öğrencisi Mehmet Ayberk Sezgin’in bu davranışı takdir topladı.MİKAİL ZEYBEKŞehit Jandarma Yarbay Alim Yılmaz İlkokulu 4. Sınıf...

Orman yangınlarının çıkmaması için cam şişeleri toplayarak geri dönüşüme kazandıran ilkokul öğrencisi Mehmet Ayberk Sezgin’in bu davranışı takdir topladı.

MİKAİL ZEYBEK

Şehit Jandarma Yarbay Alim Yılmaz İlkokulu 4. Sınıf öğrencisi olan Mehmet Ayberk Sezgin, ormanlık alanlara sorumsuz vatandaşlarca atılmış olan cam şişeleri toplayarak orman yangınlarının önlenmesine yönelik büyük gayret sarf ediyor. Mehmet Ayberk Sezgin ‘in büyüklere örnek olacak olan örnek davranışı bununla da sınırlı değil. Minik öğrenci topladığı bu cam şişelerin geri dönüşüme kazandırılmasını da sağlıyor. Sezgin, başta cam şişeler olmak üzere vatandaşlardan çöplerini gelişi güzel doğaya bırakılmamalarını ve atılmamalarını istedi. Orman yangınlarının bir nedeni de doğaya gelişi güzel bırakılan veya atılan cam şişeler, özellikle yaz aylarında güneş ışınlarının da etkisiyle yangınların çıkmasına neden oluyor. Sonrasında ise çıkan yangınlarda ağaçlar ve doğada yaşayan hayvanlarla beraber birçok canlı feci şekilde yanarak can veriyor. Minik Sezgin de orman yangınlarının yaşanmaması için çaba sarf ediyor.

Bu haber toplam 650 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.