imam Önde Cemaat Arkada

imam Önde Cemaat Arkada
Muğla’nın Bodrum ilçesinde FETÖ/PDY yapılanması içerisinde bulunan 14 kişi adliyeye sevk edildi. Aralarında Bodrum imamının da bulunduğu 14 kişi 7...

Muğla’nın Bodrum ilçesinde FETÖ/PDY yapılanması içerisinde bulunan 14 kişi adliyeye sevk edildi. Aralarında Bodrum imamının da bulunduğu 14 kişi 7 günlük sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

15 Temmuz Cuma günü darbe girişiminde bulunan Fethullahçı Terör Örgütü'ne yapılan operasyonlar kapsamında Bodrum’da 14 kişi 7 günlük sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ soruşturmasında gözaltına alınan, aralarında iş adamları ve öğretmenlerin bulunduğu 14 kişi sabah saatlerinde adliyeye çıkarıldı.

Yaklaşık 3 ay önce Bodrum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma ile ilgili olarak geçtiğimiz hafta gözaltına alınan şahıslar İlçe Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edildi. Adliyeye çıkarılan ve silahlı terör örgütüne üye olmakla suçlanan şüpheliler arasında İzmir’in Tire İlçesinde yakalanan ve Bodrum imamı olduğu belirlenen Asım kod adlı Çağrı Acar da bulunuyor.

FETÖ’ye finansal destek sağladıkları iddia edilen Mustafa Er, Servet Öztürk, Ali Özçelik, Ceyhun Üstüner, Ali Rıza Pekdemir, Hakan Akçaalan, Kadir Kurt, Sait Gönen, Ömer Faruk Hoşoğlu, Ali Yetimoğlu, Halil İbrahim Avcı, Osman Sargın, Mustafa Acar, Çağrı Acar adliyeye sevk edildi. Şahısların ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, örgüt içinde şifre olarak kullanılan 1 Dolarlar, çok sayıda bilgisayar, örgütsel doküman ile terörist başı Fethullah Gülen’e ait kitaplar ele geçirildi.

Şahısların Fethullahçı terör örgütü elebaşı olan Fethullah Gülen’e ve FETÖ/PDY'ye para transferi yaptıkları gerekçesiyle alındıkları öğrenildi.

Adliyeye çıkarılan şüphelilerin Cumhuriyet Savcısı tarafından sorgulanmaya alındığı ve işlemlerinin sürdüğü öğrenildi. Öte yandan FETÖ/PDY’ye yönelik soruşturmaların derinleşerek devam ettiği öğrenildi.

Bu haber toplam 2440 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.