ING Basketbol Liginde 18. haftanın ardından

ING Basketbol Liginde 18. haftanın ardından
ING Basketbol Süper Ligi’nin 18. haftasında oynanan maçta Lokman Hekim Fethiye Belediyespor, Beşkaza spor salonunda Fenerbahçe'yi ağırladı. 114 yıllık tarihinde Fethiye’ye ilk kez gelen Fenerbahçe salondan 86-93 galibiyetle ayrıldı....

ING Basketbol Süper Ligi’nin 18. haftasında oynanan maçta Lokman Hekim Fethiye Belediyespor, Beşkaza spor salonunda Fenerbahçe'yi ağırladı. 114 yıllık tarihinde Fethiye’ye ilk kez gelen Fenerbahçe salondan 86-93 galibiyetle ayrıldı. Fethiye temsilcisinin yeni oyun kurucusu Robert Johnson 20 sayı, Elgin Cook 19, Darion Atkins 15 ve Branden Frazier 13 sayı kaydetti.  Bu sonuçla Fenerbahçe Beko 18. maçında 14. kez kazanırken, Fethiye temsilcisi 18. maçında 14. kez kaybederek son sıralarda kaldı.

Fethiye ekibinde Elgin Cook 19 sayı ve 4 ribaund ile skorer isimlerden birisi oldu. Darion Atkins maçı 15 sayı ve 9 ribaund ile tamamladı. Yeni oyun kurucu Robert Johnson maçı 20 sayıyla tamamladı. Branden Frazier 13 sayı ve 10 ribaund ile double-double yaptı.

Yaklaşık 20 milyon Euro’luk bütçesi olan Fenerbahçe’de Jarell Eddie 21 sayı ve 5 ribaund ile mücadele etti. Dyshawn Pierre’in 17 sayı ürettiği maçta, kaptan Melih Mahmutoğlu 10 sayı kaydetti. Jan Vesely ise yaklaşık 19 dakikada 14 sayı, 6 ribaund, 2 asist, 2 top çalma ile 22 verimlilik puanına ulaştı.

BEŞİKTAŞ’IN GENÇ OYUNCULARINDAN CİMBOM’A BÜYÜK FARK

Hafta içinde Icrypex Kripto Borsası ile sponsorluk anlaşması imzalayan ve sezon sonuna kadar Beşiktaş Icrypex ismiyle maçlara çıkacak olan siyah-beyazlılar baştan sona önde götürdükleri maçı 82-64’lük skorla rahat kazandılar.

Bu sonuçla Beşiktaş, Fenerbahçe Beko’nun ardından Galatasaray‘ı da mağlup ederek üst üste 2. galibiyetini alırken, toplamda 9. kez kazandı. Küme düşmeme mücadelesinde LH Fethiye Belediyespor’un en önemli rakiplerinden birisi olan Galatasaray ise ligdeki 12. yenilgisini yaşadı.

Beşiktaş’ta Alperen Şengün 10 sayı, 6 ribaund ve 7 blok ile müthiş bir performansa imza atarken, Şehmus Hazer de 13 sayı ve 8 ribaund ile 22 verimlilik puanı üretti. Karakartal’da Joel Berry 17 sayıyla takımın en skorer ismi oldu.

Galatasaray’da Brock Motum 22 sayıyla maçın en skorer ismi olurken Daryl Macon 14 sayıyla mücadele etti.

Lokman Hekim Fethiye Belediyespor bu Cumartesi günü İstanbul’da  Galatasaray’a konuk olacak.

ANADOLU EFES 18 MAÇTA 18 GALİBİYET

Anadolu Efes evinde ağırladığı Ormanspor’u 95-75 yendi ve 18’de 18 yaptı. Ormanspor ise 18 maçta aldığı 5 galibiyet ile son sıralarda kaldı. Anadolu Efes ilk yarıdaki maçı da 115-76 kazanmıştı.

Anadolu Efes oyuncusu Buğrahan Tuncer 20’si ilk yarıda olmak üzere 22 sayı kaydederken, Basketbol Süper Ligi’nde Anadolu Efes formasıyla ilk maçına çıkan Dzanan Musa 25 dakika sahada kaldığı maçta performansıyla göz doldurdu. Yıldız oyuncu 19 sayı, 6 ribaund ve 3 asist ile oynayarak, 20 verimlilik puanı üretti. Dzanan Musa ilk lig maçında 8’de 6 iki sayılık basket, 4’te 1 üç sayılık basket ve 6’da 4 serbest atış ile mücadele etti.

Ormanspor’da 1999 doğumlu Yiğit Baran Sarıkaya 20’si son çeyrekte olmak üzere 23 sayı 9 ribaund ile takımının en etkili ismi oldu.

Fethiye’de iki hafta sonra oynanacak olan LH Fethiye Belediyespor – Ormanspor maçının her iki takım için de ölüm kalım mücadelesi olması bekleniyor.

Bu haber toplam 204 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.