ING Basketbol liginde haftanın görünümü

ING Basketbol liginde haftanın görünümü
ING Basketbol Süper Ligi’nin 9. haftasında oynanan maçta Lokman Hekim Fethiye Belediyespor, kendi evinde ağırladığı Aliağa Petkim'i 75 - 74 yenmeyi başardı....

ING Basketbol Süper Ligi’nin 9. haftasında oynanan maçta Lokman Hekim Fethiye Belediyespor, kendi evinde ağırladığı Aliağa Petkim'i 75 - 74 yenmeyi başardı. Evsahibi ekipte Magic Erick ve Elgin Cook alışılmış üstün performanslarını sergilediler. Darion Atkins ilk çeyrekteki skorer oyununu maçın kritik anlarına da yayınca, LH Fethiye Belediyespor haftayı çok kritik bir galibiyetle kapatmış oldu. Konuk takımda Vasiliauskas’ın olmamasının oyun düzenini ciddi ölçüde bozduğu görüldü.

Basketbol Süper Ligi'nde bu hafta oynanması gereken Empera Halı Gaziantep – Anadolu Efes maçı ve ligde kalma yolunda Lokman Hekim Fethiye Belediyespor’un en önemli rakipleri arasında yer alan Frutti Extra Bursa ile Büyükçekmece’nin aralarında oynayacakları maç Korona virüs salgını nedeniyle ertelendi.

Haftanın açılış karşılaşmasında, yükseliş trendindeki Darüşşafaka, 4 oyuncusu  korona virüse yakalanan Ankara Ormanspor deplasmanından 64 – 80 galip ayrıldı. Ormanspor’u milli maç arasından sonra Telekom ve Bahçeşehir gibi çok zorlu iki müsabaka bekliyor.

Yine korona virüs nedeniyle salonlardan iki hafta uzak kalan Pınar Karşıyaka, kendi evinde Afyon Belediyesi’ni 96 – 82 mağlup etti. Ligde kalma mücadelesinde LH Fethiye Belediyespor’un en önemli rakiplerinden birisi olan Afyon ekibinde Cruz’un yokluğu maç boyunca hissedildi. HDI Sigorta Afyon Belediyespor Süper Ligin 10. haftasında 2 Aralık 2020 Çarşamba günü Frutti Extra Bursa’yı konuk edecek.

Ligde tam 5  haftadır kaybeden ve Avrupa’da da işleri istediği gibi gitmeyen Galatasaray ise, Türk Telekom’u 11 tane 3’ük bulduğu maçta 94 – 89’uk skorla yenmei başardı ve derin bir nefes aldı. Başkent ekibi çok durgun ve isteksiz bir ilk yarının ardından oyuna ancak çok geç ortak olabildi. Maçta aşil tendonu kopan Türk Telekom’un önemli oyuncusu Tyler Ennis sezonu kapattı.

70 – 56’lık skorla biten Fenerbahçe Beko - Bahçeşehir Koleji maçında Bobby Dixon maçta farkı yaratan isim oldu. Fenerbahçe kariyerinde ligdeki en yüksek skoruna ulaşan Bobby Dixon, 2. yarıda tam 20 sayı buldu ve toplam 7 üçlük atan Fenerbahçe’nin 6 üçlüğünü kaydeden isimdi. Bahçeşehir ise hem Green’in yokluğunda, hem de Perez’in Fenerbahçe’ye transferinden ötürü guard rotasyonunda çok eksik kaldı.

Haftanın kapanış maçında ise basketbolseverler harika bir maç izlediler. İstanbul’da Beşiktaş’a konuk olan Tofaş, ilk çeyrekte farkı çift hanelere çıkardı. Erken gelen farkla rahatlayan Tofaş, Beşiktaş’ta Blackmoon’ın olaya dahil olması ve kenardan gelen Şehmus’un harika performansıyla panikledi. İlerleyen dakikalarda ritm tutturamayan ve Purcell’in sakatlığını hisseden Tofaş maçı 94 – 85 kaybetti. Beşiktaş’a gelecek yabancı takviyesiyle beraber siyah beyazlılar düşme hattından çıkabilir. Ancak Beşiktaş’ın önünde milli maç arasından sonra Darüşşafaka, Türk Telekom ve Bahçeşehir gibi çok zorlu 3 karşılaşma var.

ING BASKETBOL LİGİNE MİLLİ MAÇ ARASI

FIBA 2022 Avrupa Şampiyonası Elemeleri’nde (D) Grubu'nda mücadele eden A Erkek Milli Takımımız, İstanbul’da, 27 Kasım Cuma günü Hırvatistan ve 29 Kasım Pazar günü Hollanda ile karşı karşıya gelecek. Bu nedenle önümüzdeki haftasonu ligde maç bulunmuyor.

ING Basketbol Süper Ligi’nin 10. hafta mücadelesinde LH Fethiye Belediyespor 2 Aralık 2020 Çarşamba günü Bursa’da Tofaş’a konuk olacak.

5 Aralık 2020 Cumartesi günü Beşkaza Spor Salonu’nda Darüşşafaka Tekfen’i ağırlayacak olan Fethiye ekibi, 13 Aralık 2020 Pazar akşamı Ankara’da Türk Telekom ile oynayacak.

Ülke genelinde bazı ekstra kısıtlamaların getirildiği ve önlemlerin alındığı bugünlerde basketbolu izlemek sporseverler için eğlenceli olsa da, sporcular ve teknik heyetler için çok zor bir sürecin yaşandığını unutmamak gerekiyor. Basketbol otoriteleri tarafından, önümüzdeki günlerde tüm takımlarda yaşanabilecek korona vakalarının ligin kaderini etkileyebileceği belirtiliyor.

Bu haber toplam 410 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.