İngiliz tatilciler öfkeli! Türkiye neden kırmızı listede?

İngiliz tatilciler öfkeli! Türkiye neden kırmızı listede?
mikail zeybek--Koronavirüs salgını yüzünden Mayıs’tan beri Türkiye'yi ‘kırmızı listeye’ alan İngiliz hükümetinin kararı eleştirildi. Dünyaca ünlü The Times gazetesinde, ‘Türkiye neden kırmızı listede?’ başlıklı...

mikail zeybek--Koronavirüs salgını yüzünden Mayıs’tan beri Türkiye'yi ‘kırmızı listeye’ alan İngiliz hükümetinin kararı eleştirildi. Dünyaca ünlü The Times gazetesinde, ‘Türkiye neden kırmızı listede?’ başlıklı haber yayınlandı. Söz konusu haberde, ‘İngiliz tatilciler öfkeli’ ifadelerine yer verildi, bu karar için 45 binden fazla imza toplandığı bildirildi. Sayının 100 bine ulaşması durumunda parlamento tarafından dinlenileceği kaydedildi.

The Times gazetesi, Türkiye'de yaz tatili yapmak isteyen İngilizlerin seyahat kısıtlamasına karşı harekete geçtiğini belirten bir haber analiz yayımladı. Haberde, ‘kırmızı liste’ kararına yönelik, “İngiltere'den daha düşük bir vaka oranına sahip olmasına rağmen, Türkiye artan enfeksiyon oranları ve testler konusunda şeffaflık eksikliği nedeniyle yüksek risk olarak işaretlendiği Mayıs ayının başından bu yana İngiltere'nin seyahat kırmızı listesinde kaldı.” yorumu yapıldı.

İngiliz tatilciler öfkeli! Türkiye neden kırmızı listede?

Türkiye neden kırmızı listede?

The Times muhabiri Lucy Perrin imzasıyla ‘Türkiye neden kırmızı listede?’ başlığıyla yayınlanan haberde, “Kış güneşinin poster çocuğu BAE, 8 Ağustos incelemesinde kehribar rengine çevrildi, Türkiye kırmızı kaldı ve bunu yapmaya devam etti. 26 Ağustos duyurusunda Akdeniz'deki komşularına katılmak için kehribara karıştırılacağına dair umutlar saçıldı. İngiliz turistlerin kırmızı liste statüsü nedeniyle ziyaretleri esasen engellenirken, Amerikalılar ve Ruslar bir kez daha Türkiye'de tatile döndüler.” denildi.

İngiliz tatilciler öfkeli! Türkiye neden kırmızı listede?

100 bin imzaya ulaştığında parlamento tarafından dinlenecek

İngiliz hükümetinin bu kararına karşı imza toplandığı kaydedilen haberde, “İngiliz tatilciler öfkeli. 2 Eylül itibarıyla Türkiye'nin amber listeye alınması için dilekçede 45 binden fazla isim var. 100 bin imzaya ulaştığında parlamento tarafından dinlenecek. Türk hükümeti de aynı şekilde etkilenmemiş durumda. Londra'daki Türk büyükelçiliği personeli, son trafik ışığı güncellemesi öncesinde Sky News'e şunları söyledi: "Covid-19 ile ilgili bilimsel veriler, Türkiye'nin bir sonraki incelemede kırmızı listeden çıkarılacağı yönündeki beklentimizi destekliyor." ifadeleri kullanıldı.

Bu haber toplam 421 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.