İnme Ünitesi hayat kurtardı

İnme Ünitesi hayat kurtardı
Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden yapılan açıklamaya göre, İnme Ünitesi’ne ağır felçli ve komada gelen bir...

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden yapılan açıklamaya göre, İnme Ünitesi’ne ağır felçli ve komada gelen bir hastanın tıkalı beyin damarının başarılı bir şekilde açıldığı kaydedildi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden yapılan açıklamaya göre, İnme Ünitesi’nde klinik tablosu ağır felçli ve komada gelen birhastanın tıkalı beyin damarı başarılı bir operasyon sonucunda açıldığı bildirildi.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Girişimsel Nörolog Dr. Utku Cenikli, beyin damar tıkanmasına bağlı gelişen inmenin erken dönemde müdahale edildiğinde tedavi edilebilir bir durum olduğunu vurgulayarak, “Zaman çok önemli bir faktördür. Bu yüzden bir kişinin felç geçirdiği anlaşılır anlaşılmaz 112 aranması ve en kısa sürede uygun sağlık kurumuna getirilmesi hayati önem taşımaktadır. Çünkü erken dönemde gelen hastaya damardan pıhtı açıcı ilaç tedavisi verilmesi veya nitelikli personel ve ekipman bulunması halinde anjio uygulaması ile tıkalı damar açılması mümkün olabilmektedir. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesi’nde uyguladığımız bu yöntemle ağır felçli ve komada gelen bir hastamızın tıkalı beyin damarını başarılı bir şekilde açmış ve hastanın yaşamını kurtarmış bulunmaktayız” dedi.

Başarının ortak bir ekip çalışmasının ürünü olduğunu söyleyen Dr. Cenikli, “Muğla’da beyin damar hastalıkların yönetiminde etkili bir eğitim planlaması ile bir girişimsel nörolog olarak eğitim almama öncülük eden Profesör Dr. Gülnihal Kutlu başta olmak üzere, tüm nörolog meslektaşlarım, hemşirelerimiz,  kalp damar cerrahları, kardiyologlar, beyin cerrahları, anestezi, 112 ve acil servis birimleriyle oluşan bu ekibin özverili ve koordineli çalışması inme tedavisinin ilimizde dünya ile eşdeğer duruma gelmesini sağlamıştır” şeklinde ifade etti.

Uzm.Dr.Utku Cenikli son olarak, “Dünya ve Türkiye’de nadir merkezlerde yapılan anjio ünitesinde yaptığım pıhtı çıkartma işlemi ile bir hastamızda daha emeklerimizin karşılığını almak tüm ekibimizi mutlu etmiştir. Memleketim olan Muğla’da akut inme yönetiminin başında bir girişimsel nörolog olarak görev yapmanın mutluluğu ve gururunu yaşıyorum.Doğru zamanda, doğru koşullarda ve doğru bir şekilde müdahale ile ekip çalışması inme tedavisinde çok hayati önem taşımaktadır. Muğla’da böyle vakalara oldukça başarılı bir şekilde müdahaleler yapılmaya devam etmektedir”diyerek sözlerini tamamladı.

Bu haber toplam 3067 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.