Hasan Telli

Hasan Telli

İnsan Olmak!

İnsan Olmak!

Teknolojinin hayatımızda kapladığı alan her geçen gün artarken sosyal medya kullanımı da aynı oranda artıyor. Belki ayna karşısına geçip konuşacak cesareti bile kendinde bulamayanlar klavyenin başına geçip istedikleri gibi racon kesip herkese kafa tutuyorlar. Birde ilginci “ne yazdım gördün mü” telefonları yada mesajları. İlk zamanlar tebessümle onları okuyordum zira biz 40 kişiyiz kırkımızda birbirimizi biliriz. Hayatı boyunca sapanla kuş bile vurmamış adamların “topuğuna sıkarım” gibi tabirleri kullanması ancak komediden öteye gitmiyordu.

***

Şimdilerde ise sanal alemde yaptıkları paylaşımlara o kadar kendilerini kaptırmışlar ki işin boyutunu anlatabilecek kelimeleri bulmakta sıkıntı yaşayanlar hayvanları tasvir ederek duygularını aktarmaya çalışıyor. Belki ben fazla takıntılıyım bu arkadaşlar sadece doğal yaşamı seviyor ve dikkatleri oraya çekmek istiyorlardır. Paylaşımlardan birinde “Çakallar sizin zamanınız bitti çünkü aslan uykudan kalktı” diyor. İlginç olansa aslanın günlük kaç saat uykuya ihtiyacı olduğu bile bilmeden yapılan tasvirler.,

***

Yatlarımız, katlarımız, villalarımız olabilir, Belki hiçbiri olmaz gecekondumuz olur. Hamal, işçi, mimar, doktor olduk farz edelim. Koşar adım başarı basamaklarını da çıkabiliriz. Olmadı ;ç kuruş ekmek parasına talim de edebiliriz. Hatta, kariyer yapıp birçoklarını kıskandıracak unvanlarımız da olabilir isimlerimizin önünde. Tam tersi sıradan birer vatandaş da olabiliriz gündelik yaşayan. Ne olursak olalım, önce insan olalım. İNSAN OLMAK KOLAY DEĞİL!

Allah’ın verdiği meziyetleri heba etmeyelim. Erdemlerimizi çocuğummuşçasına kollayalım, sakınalım. Mazlumun ahını değil, dertlinin duasını alalım. Ezmeyelim, kıymet verelim! Yermeyelim, övelim. Kin, nefret bizden uzak sevgi ,saygı, vicdan yoldaşımız olsun.

Hani ana rahminden çıkarken ki masumiyet var ya işte öyle olalım. İnsan olalım. İNSAN OLMAK KOLAY DEĞİL! Bunları yazınca aklıma Ahmet Selçuk İlhan’ın dizeleri geldi. Şair o dizelerde ne diyordu?

İnsan Olmak Kolay Değil

Durup durup bana sorma

Bunu bilmek olay değil

İnsan doğduk insan ama

İnsan olmak kolay değil

Kalpten başka bir yolu yok

Aşktan başka bir dalı yok

Kitabı yok, okulu yok

İnsan olmak kolay değil

Neler gördük bu dünyada

Neler verdik bu uğurda

Sultan olmak kolay ama

İnsan olmak kolay değil

Bu yazı toplam 1150 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Hasan Telli Arşivi
SON YAZILAR