İnsan sağlığı için biyolojik mücadele başlatıldı

İnsan sağlığı için biyolojik mücadele başlatıldı
Muğla’nın Seydikemer ilçesinde insan sağlığına duyarlı üretim yapmak için biyolojik mücadele çalışmaları başlatıldı.Sinem KorkmazMuğla İl Tarım...

Muğla’nın Seydikemer ilçesinde insan sağlığına duyarlı üretim yapmak için biyolojik mücadele çalışmaları başlatıldı.

Sinem Korkmaz

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından, yaş meyve ve sebzede pestisit kalıntısı olmadan çevre, insan sağlığına duyarlı bir üretim yapmak için biyolojik mücadele çalışmaları başlatıldı. “İyi Tarım Uygulamaları” projesi kapsamında Seydikemer İlçesi Karadere ve Kumluova mahallelerinde toplamda 4 bin 700 metre kare  domates serasında  biyolojik mücadele çalışması başlatıldı.

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, sürdürülebilir tarım tekniklerine uygun olarak doğada ekonomik kayba yol açan zararlı organizmalara karşı doğada var olan faydalı organizmalar kullanılarak zararın ekonomik zarar düzeyinin altında tutulması ve bu çalışmaların yaygınlaştırılması hedefliyor.

Bu kapsamda, domates güvesi, sera beyaz sineği, yumurta ve larvaları ile kırmızı örümcek ve tripsler ile beslenen predatör böcek salımı gerçekleştirildi. Emici ağız parçalarını kullanarak avlarının vücut içeriklerini emerek beslenen bu avcı böcek sayesinde, seçilen önder çiftçiler aracılığı ile biyolojik mücadele konusunun yaygınlaştırılması ve özellikle seralarda kullanılan kimyasal mücadeleyi en aza indirgemek istenmekte.

Bu haber toplam 458 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.