İnsan Sağlığını Hiçe Saymışlar!

İnsan Sağlığını Hiçe Saymışlar!
FERDİ YAVUZ- Tarım ve Orman Bakanlığı’nca; taklit, hileli yapıldığı veya ilaç etken maddesi ilave edildiği tespit edilen toplam 618 firmaya ait 1211...

FERDİ YAVUZ- Tarım ve Orman Bakanlığı’nca; taklit, hileli yapıldığı veya ilaç etken maddesi ilave edildiği tespit edilen toplam 618 firmaya ait 1211 parti ürün kamuoyuyla paylaşıldı.  Taklit veya hile yapıldığı tespit edilen firmalar ve bu firmalara ait ürünler Tarım ve Orman Bakanlığı’nın internet sitesinden açıklandı. Muğla’dan da 6 firma taklit ve hileli ürün ürettiği için Bakanlık tarafından listede yer alarak ifşa edildi.

Bakanlığın internet sitesinde yer alan duyuruda, taklit ve tağşiş yaptığı belirlenen işletmeler ve ürünlerinin parti numaraları ilan edildi. Bakanlık tarafından yapılan duyuruda duyuru da şu ifadelere yer verildi; “Ülkede gıda güvenilirliğinin sağlanması, gıdalarda taklit ve tağşişin önlenmesi, kişilerin sağlığının ve tüketici menfaatlerinin korunması ile sektörde haksız rekabetin engellenmesi amacıyla gıda ve gıda ile temas eden madde ve malzemelerin üretim, işleme ve dağıtımının tüm aşamalarında resmi kontrol faaliyetlerinin büyük bir titizlikle yürütülüyor.”

Duyurunun ekinde taklit, tağşiş yapıldığı veya ilaç etken maddesi ilave edildiği tespit edilen toplam 618 firmaya ait 1211 parti ürünün listesi yer aldı. Böylece ilk kamuoyu duyurusunun yapıldığı 2012 yılından bu yana 1283 firmaya ait 2 bin 816 parti ürün tüketicilerin bilgisine sunulmuş oldu.

Duyuruda, alkollü ve alkolsüz içecekler, arıcılık ürünleri, baharat, bitki, çay ve kahve ürünleri, bitkisel yağ ve margarin, çikolata ve kakao ürünleri, enerji içecekleri, et ve et ürünleri, şekerli mamüller, süt ve süt ürünleri ile takviye edici gıdalarda taklit tağşiş yapıldığı ve ilaç etken maddesi ilave edildiği tespit edilen firma ve ürün isimlerine yer verildi.

HİLELİ ÜRÜNLER LİSTESİ İÇİN TIKLAYIN...

İşte Bakanlık tarafından kamuoyu ile paylaşılan listede yer alan ve Muğla’da faaliyet gösteren 6 firma ile o ürünler şu şekilde sıralandı;

İnsan Sağlığını Hiçe Saymışlar!

Bu haber toplam 2452 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.