“İNSANLARIN AKLIYLA DALGA GEÇMEYİN”

“İNSANLARIN AKLIYLA DALGA GEÇMEYİN”
Muğla Barosu avukatlarından Emine Dal Kılıçaslan, Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanarak Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin (UKOME) kararı ile onaylanmış olan ‘il geneli yol üstü otopark’ uygulamasına tepki...

Muğla Barosu avukatlarından Emine Dal Kılıçaslan, Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanarak Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin (UKOME) kararı ile onaylanmış olan ‘il geneli yol üstü otopark’ uygulamasına tepki gösterdi.

Avukat Kılıçaslan, Büyükşehir Belediyesi’ne, “Mahkemelere sunduğunuz beyan ve gerekçelerinizde belirtilen planlama aşamasında olan mevcut ve yapılacak bölgesel otoparklar yapıldı da biz mi görmüyoruz?” diye sorarken, “Mevzuattan iki cümle yazıp nasıl olsa anlamazlar üstelik her seçim kazanma garantimiz var deyip insanların aklıyla dalga geçmeyin” dedi.

BERİTAN YÜCEL

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanarak UKOME kararı ile onaylanmış olan ‘il geneli yol üstü otopark’ uygulamasıyla ilgili tepkiler gündemdeki yerini koruyor.

Vatandaşlara uygun ve ulaşılabilir ücretsiz otopark alanı gösterilmeden gerçekleştirilen uygulamaya tepki gösteren Av. Emine Dal Kılıçaslan, “Daha önce Muğla İdare Mahkemesi ‘Otopark uygulamanız planlama esaslarına aykırı, kalıcı ve esaslı çözüm bulmalısınız’ dediği için uygulamayı durdurmak zorunda kaldılar. İzmir Bölge Adliye Mahkemesi istinaf incelemesinde, dosyaya sundukları planlama aşamasında olan mevcut ve bölgesel otoparkla bu husus çözülebilir olduğu gerekçesi ile İdare Mahkemesi kararını kaldırdı. Kararın kaldırılmasından sonra bir iki ücret alma girişimi oldu ancak 2019 yerel seçimleri öncesine geldiği için ne hikmetse karar lehlerine dönmesine karşın uygulamayı hayata geçirmediler” dedi.

Mevcut ve yapılacak bölgesel otoparkların hala belirsizlikte olmasını eleştiren Av. Emine Dal Kılıçaslan, “Belediyenin mahkemelere sunduğu beyan ve gerekçelerde belirtilen planlama aşamasında olan mevcut ve yapılacak bölgesel otoparklar yapıldı da biz mi görmüyoruz? Hala planlama aşamasında mısınız?” diye tepki gösterdi.

“NEREDE BÖLGESEL OTOPARK GÖSTERİMİ YAPTINIZ”

Av. Emine Dal Kılıçaslan, “Belediye yönetimince bahsedilen yönetmelik, otopark bedeli alınan parsellerde yer göstermek zorunda olduklarına yönelik bir yönetmelik. Şu kadar sürede ihtiyacı gidermelisin, aldığın bedeli sadece bu iş için kullanırsın vs. demekte. Hangi bina sakinlerine, nerede bölgesel otopark gösterimi yaptınız? Otopark bedeli olarak tahsil ettiğiniz paralar kasayı sıcak mı tutuyor da harcaması yapılamıyor? Yoksa Ağustos 2019'da bitireceğiz diye koca koca levhalarla yazdığınız hatta 2019 yerel seçimlerde yapılacak hizmetler listesinde başköşeye oturttuğunuz şehrin göbeğindeki "eski garaj alanı kent meydanı otopark inşaatı" gibi bizi hayallerimizle baş başa bırakmayı mı tercih ettiniz? Trafiği rahatlamak için getirdiğiniz uygulamada insanların ücret ödememek için arka sokaklarda daha çok trafik sıkışıklığı ve zaman kaybı yaşadığı üstelik bir türlü bitirilemeyen yol çalışmaları ile şehrin şenlik alanına dönüşmüş olduğunu görmüyor olamazsınız değil mi? Sahi siz şehrin hangi caddelerini kullanıyorsunuz sadece?” diye sordu.

“KİMSELER DUYMADAN NASIL İHALE YAPABİLDİNİZ”

UKOME kararı ile belirlenen cadde ve sokakların teknik raporlamalarını ve bölgesel otopark planlarını paylaşılmasını isteyen Av. Emine Dal Kılıçaslan, “Bizim altı dükkan, üstü ev olan yapılaşma modeline sahip küçük ve şirin şehrimizin teknik raporlarınızda nasıl metropol haline geldiğini görmeyi açıkça çok istiyoruz. İhale bilgisi de açıklamada yer almış. Bir oh çektik ki sormayın. Sahi, kimseler duymadan nasıl ihale yapabildiniz? Şirketlerinizin işletmesini neden düşünmediniz? Ne kadar, kaç yıllığına ve kime ihale ettiniz? Bir zahmet, gözünüzü seveyim şu sorulara da el cevap. Kanun size sadece yol üstünü otopark yap, ücret al yetkisi vermedi. Her bulduğun yeri çevir tek yön yap, otopark bedeli al ama yer gösterme, kalıcı ve esaslı çözüm üretme, bölge otoparkı yapma, başladığın otoparkı bitirme, sokak cadde ayrımı yapma, ev sayısını, trafik yoğunluk saatlerini dikkate alma yetkisi vermedi. Mahkeme kararları ve kanunları günah keçisi yapmayın. Mevzuattan iki cümle yazıp nasıl olsa anlamazlar üstelik her seçim kazanma garantimiz var deyip insanların aklıyla dalga geçmeyin” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 822 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.