“İNSANLIK ONURUNA YARAŞIR ÜCRET İÇİN MÜCADELEYE DEVAM”

“İNSANLIK ONURUNA YARAŞIR ÜCRET İÇİN MÜCADELEYE DEVAM”
BERİTAN YÜCEL--Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda hekim ve diş hekimlerinin özlük haklarında iyileştirme yapılmasını öngören düzenleme teklif geri çekildi. Muğla Tabip Odası Başkanı Cafer Şahin, insanlık onuruna...

BERİTAN YÜCEL--Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda hekim ve diş hekimlerinin özlük haklarında iyileştirme yapılmasını öngören düzenleme teklif geri çekildi. Muğla Tabip Odası Başkanı Cafer Şahin, insanlık onuruna yaraşır bir ücret için mücadelelerine devam edeceklerini, 15 Aralık’ta tam gün iş bırakma eylemi yapacaklarını açıkladı.

TBMM Genel Kurulu’nda hekim özlük haklarına ilişkin düzenlemelerin geri çekilmesi üzerine Türk Tabipleri Birliği ve Tabip Odaları grev karar aldı. Muğla Tabip Odası Başkanı Cafer Şahin, gazetemize yaptığı açıklamada 15 Aralık’ta tam gün iş bırakma eylemi yapacaklarını duyurdu.

“NE ZAMAN GÖRÜŞÜLECEĞİ BELLİ DEĞİL”

Türkiye’de uygulanan ekonomik siyasi politikalar gereği tüm çalışanlarda olduğu gibi sağlık çalışanlarının da büyük hak kayıplarına uğradığını söyleyen Başkan Şahin, “Biz Türk Tabipler Birliği ve Tabip Odaları olarak 23 Kasım’da İstanbul’dan başlattığımız ‘Emek bizim, söz bizim’ yürüyüşümüzü ayın 27’sinde Ankara’da bir forumla sonlandırdık. Burada yetkililere, bakanlıklara, bizi yönetenlere bir uyarı yaptık aslında. ‘Bizi görmezden gelmeyin haklarımızı verin’ dedik. Ne yazık ki bu çağrımız Meclis’te bir hafif kıvılcım yarattı ancak geldiğimi noktada tüm milletvekillerinin, partilerinin oy birliğiyle kabul ettiği özellikle hekimlere yönelik maaş iyileştirmeleri, emeklilik yansıyacak ücret iyileştirmeleri yasadan çıkarıldı. Ne zaman, nasıl görüşüleceği belli olmayan bir zamana ötelendi” dedi.

G(Ö)REV’DEYİZ

Özlük haklarında iyileştirme yapılmasını öngören düzenleme teklifinin geri çekilmesi üzerine 15 Aralık’ta tam gün iş bırakılacağını, aciller dışında hizmet sunulmayacağını söyleyen Başkan Şahin, “Bunun üzerine biz hekimler, diğer sağlık çalışanları, hemşireler olarak bir uyarı daha yapma ihtiyacı duyduk. Bu uyarıyı 15 Aralık’ta tam gün iş bırakarak g(ö)rev’deyiz diyerek çığlığımızı bir kez daha duyurmaya çalışacağız. Bizim amacımız burada sağlık çalışanlarının tüm emekçilerin insanlık onuruna yaraşır bir ücret karşılığında çalışmalarını barış içinde sürdürmelerini istemek dışında bir amacımız yok. Çağrımız, uyarımız bunun içindir. Umarım sesimizi duyan olur, gereği yapılır. Mücadelemiz devam edecek” diye konuştu.

Bu haber toplam 487 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.