İnternet Faturalarında Fiyat Artışına Emsal Karar

İnternet Faturalarında Fiyat Artışına Emsal Karar
Aydın'da yaşayan Ali Emre Dingin, internet faturalarında vergi artışları gerekçesiyle yapılan fiyat artışına itiraz etti. Dingin, önce Efeler Tüketici Hakem Heyetine (THH) başvurdu, ancak THH başvuruyu reddetti. Dingin, Tüketici Mahkemesine itiraz etti ve mahkeme Dingin'in lehine karar verdi.

Tüketici Mahkemesi, THH'nin kararını bozdu. Mahkeme, internet sağlayıcı firmanın haksız yere fazla ücret aldığına karar verdi. Mahkeme, firmaya fazla alınan ücretleri ve mahkeme masraflarını tüketiciye geri ödemesini emretti. Bu karar, internet faturalarında fiyat artışına karşı emsal bir karar olarak değerlendiriliyor.

Bu karar, internet faturalarında haksız fiyat artışlarına karşı tüketicilerin haklarını koruması açısından önemli bir emsal teşkil ediyor. Bu karar, internet sağlayıcı firmaların fiyat artışlarını yaparken daha dikkatli olmalarını sağlayacak.

İnternet faturalarında haksız fiyat artışı ile karşılaşırsanız, önce Efeler Tüketici Hakem Heyetine (THH) başvurabilirsiniz. THH'nin kararına itiraz ederseniz, Tüketici Mahkemesine başvurabilirsiniz. Abonelik sözleşmelerini dikkatlice okuyun. Abone olmadan önce şikayet sitelerinden ilgili firma hakkında yorumları okuyun.

Ali Emre Dingin'in Açıklamaları:

Dingin, "Haksız ödeme yaptıklarını düşünüyorlarsa mutlaka önce THH'ye başvurmalarıdır. Yanlış bir kararla karşılaşırlarsa mutlaka Tüketici Mahkemelerine itiraz etsinler" dedi.

Dingin, "Abonelik sözleşmelerini de mutlaka okumaları gerekmektedir. Çünkü firmalar aboneliklerini sonlandırdıklarında ek ücret taleplerini sözleşmeye yazıp o ücreti ödemeden aboneliklerini sonlandırmamaktadır" dedi.

Bu haber, internet faturalarında haksız fiyat artışlarına karşı mücadele eden tüketiciler için önemli bir gelişme.

Kaynak:İHA

Bu haber toplam 126 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.