İnternet mağduru kardeşlerin eğitim sorununa milletvekili yetişti

İnternet mağduru kardeşlerin eğitim sorununa milletvekili yetişti
Gazetemizin 6 Kasım 2020 tarihli sayısında “İki kardeşin eğitimi internete takıldı” başlıklı haberimize konu olan Eylül (11) - Arda (7) kardeşlerin...

Gazetemizin 6 Kasım 2020 tarihli sayısında “İki kardeşin eğitimi internete takıldı” başlıklı haberimize konu olan Eylül (11) - Arda (7) kardeşlerin internet talebi, AK Parti Muğla Milletvekili Mehmet Yavuz Demir’i harekete geçirdi. Milletvekili Demir’in desteği ile Eylül ve Arda Asar kardeşler, bundan böyle canlı derslere evlerinde Eğitim Bilişim Ağı (EBA) Platformu aracılığıyla bağlanabilecek.

Neval Çolak Arslan

Muğla Gazetesi’nin 6 Kasım tarihli manşetinde yer alan “İki kardeşin eğitimi internete takıldı” başlıklı haberimize konu olan Eylül (11) - Arda (7) Asar kardeşlerin internet sorunu, AK Parti Muğla Milletvekili Mehmet Yavuz Demir’in desteğiyle çözüme kavuştu.

Söz konusu haberimizde, Muğla’nın Menteşe İlçesi Akçaova Mahallesi’nde yaşayan Hilal Asar adlı vatandaş, çocukları Eylül ve Arda’nın Eğitim Bilişim Ağı (EBA) Platformu’ndan canlı yayınlanan dersleri takip edemediklerinden dert yanarak, telefonundaki internetin EBA platformuna yetmediğini, eve internet bağlanamadığı için çocuklarının okula gitmek zorunda kaldıklarını belirtmiş ve ilgililerden destek talebinde bulunmuştu.

Haberimizin yayınlanmasının ardından, AK Parti Muğla Milletvekili Mehmet Yavuz Demir’in desteği ile eve internet bağlanması için adımlar atıldı. Türk Telekom Şirketi tarafından Asar ailesinin ikamet ettiği mahallede internet çalışması başlatılarak, başvuru işlemi gerçekleştirildi.

AK Parti Milletvekili Mehmet Yavuz Demir konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“İlimiz genelinde tüm öğrencilerin ve vatandaşlarımızın sağlıklı iletişim hizmetlerinden yararlanması için son derece yoğun bir çaba sarf ediyoruz. Eylül ve Arda kardeşlerimizin yaşadığı mağduriyeti öğrenir öğrenmez harekete geçtik ve kısa süre içinde çözüme ulaştık. Muğla genelinde ücra köşelerde bile yaşasa her öğrencimizin internet erişimine sahip olması en doğal hakkı. Eğitimde fırsat eşitliği sağlanabilmesi için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımız ve telekomünikasyon şirketleriyle çalışma yürütüyoruz. Uzaktan eğitim süreci başladığından bu yana internet erişimiyle ilgili önemli bir yol kat ettik. Eylül ve Arda kardeşlerin taleplerini yerine getirmiş olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Konuyu gündeme getiren basın mensuplarına ve Türk Telekom yetkililerimize teşekkür ediyorum.”

İnterneti bağlandığı için derslerini talip edecek olmaktan duyduğu mutluluğu ifade eden 11 yaşındaki Eylül Asar ise, “Artık internetimiz bağlanıyor ve biz çok mutluyuz. Kendi evimde, kendi odamda derslerimi takip edeceğim. Türk Telekom’a ve Milletvekilimiz Mehmet Yavuz Demir’e de çok teşekkür ederim” diye konuştu.

Bu haber toplam 1161 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.