Güzide Kasim

Güzide Kasim

İnternet Şart Tabi… Yaa  Eğitim ?

İnternet Şart Tabi… Yaa  Eğitim ?

Günümüzün en yaygın kullanılan teknolojisidir internet. En ufak bir konuda, sıkıştığımız her an kullandığımız bu teknoloji hayatımızı kolaylaştırıyor. Aslında bilinçsizce kullanım hayatımızı kolaylaştırırken de tembelleştiriyor. 

Artık gençlerimiz de araştırma ruhu yok. Kütüphaneye gitmek, kitap okuma alışkanlıkları yok. Gerçi bir tek gençleri suçlamamak gerekir. Çünkü toplum olarak biz büyükler olarak da aynı hataları yapıyoruz.

***                       ***                       ***

Geçenlerde bir hasta hastaneye gider. Hasta şikâyetlerini anlatıyor. Uzman hekimimiz yaptığı tetkiklerden sonra hastaya, hastalığıyla ilgili kısa bir bilgi verdikten sonra , “siz de evde internetten araştırın orada da bununla ilgili bilgiler var, yapılması gerekenler yazıyor “der.

Evet, olayı duyunca şok oldum. Siz uzman bir hekimsiniz, hastaya internetten araştır demek ne demek. “Teşhis ve tedaviyi internetten bulacaksa sizin orda ne işiniz var” demeden geçemeyeceğim.

Bu olayı duyduktan kısa bir süre sonra pazara çıktım. Pazarda bir tezgâhta -kudret narını - gördüm. Esnaf bu bitkinin altına küçük bir not yazmış.”mide hastalıklarına iyi gelir. Açıklaması internette var

Tabi uzman doktorumuzun hastaya söylediği sözlerden sonra, bu yazıyı okuyunca gülüp geçtim.

***                       ***                       ***

Günümüzde internet şart ama eğitim daha önemli. Eskiden ansiklopediler vardı. Sözlükler vardı. Ödev yapmak için internete değil, kütüphaneye koşardık.

Hastalıklar hakkında internetin ne yazdığı değil, hekimin ne dediği önemliydi.

Gençlerimizi kitap okumayı, araştırmayı teşvik edelim. Araştırma ruhunu yeniden aşılayalım.

Sonra “Çocuklarımız üniversite sınavlarında neden başarısız oldu? Hayatlarında en ufak sorunla karşılaştıklarında neden hemen mücadeleden vazgeçiyorlar?” diye sorarız.

Eskiden öğretmenlere ayrı bir değer vardı. Öğrenciler okul seçimlerinde, özellikle meslek okullarına gitmeleri tamamen kendi istekleri ve becerilerine yönelik karar veriyorlardı. Zorlama yoktu.  Yok ikamet, yok sınav derdi yoktu.

***                       ***                       ***

Öğretmenlerimizi değersizleştirmeyen bir sistem;  idarenin, müdürlerin, amirlerin çıkarlarına uymadı diye öğretmenlerimizi, mobbing uygulanmayan bir eğitim-öğretim yılı temenni eder,  hayırlı olmasını dilerim.

Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi” Öğretmenler yeni nesil sizin eseriniz olacaktır.”

Bu yazı toplam 935 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar
Güzide Kasim Arşivi
SON YAZILAR