İrtibat bürosunda ‘işsizlik’ yoğunluğu

İrtibat bürosunda ‘işsizlik’ yoğunluğu
CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Muğla’nın Menteşe ilçesinde açtığı irtibat bürosunda halkın sorunlarını dinlemeye devam ediyor. Girgin, vatandaşın irtibat bürosuna en çok işsizlik sebebiyle geldiğini belirtti.Sinem...

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Muğla’nın Menteşe ilçesinde açtığı irtibat bürosunda halkın sorunlarını dinlemeye devam ediyor. Girgin, vatandaşın irtibat bürosuna en çok işsizlik sebebiyle geldiğini belirtti.

Sinem Korkmaz

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin Menteşe Belediyesi ile Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin olduğu bölgede açtığı irtibat bürosunda vatandaşın sorunlarını dinliyor. Siyasetin iki ayağı olduğunu söyleyen Milletvekili Girgin, “Vatandaş ile yüz yüze iletişim kurmaya, sıkıntılarına çözüm üretmeye çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

“HALK İLE MECLİS ARASINDA KÖPRÜ OLMAK ZORUNDAYIZ”

İrtibat bürosunun ulaşılır olmak adına faydalı olacağını düşündüğünü söyleyen Milletvekili Süleyman Girgin, “Siyasetin iki ayağı olduğunu düşünüyorum. Bunlardan biri  sahadır, yani hayatın yaşandığı, hayatın nabzının attığı, halkın sorunlarını dinlemeye, anlamaya çalıştığımız seçim bölgelerimizdir.Diğeri ise bu sorunların, halkın istek ve taleplerinin çözüme kavuşturulduğu yer yani meclistir.Bizler seçilirken milletin vekili olmak üzere seçildik ve vekaletini aldığımız halk ile meclis arasında köprü olmak zorundayız.  Bu bahsettiğim iyi ayaktan biri çalışmaz ise, siyaset denen mekanizmanın işlemesine olanak yoktur. Bu nedenle siyasetçiler için en önemli özelliklerden birinin"ulaşılabilirlik" olduğunu düşünüyorum. Her ne kadar  bulduğum her fırsatta saha çalışması yapsam da, her ne kadar telefonlarımı 7-24 açık tutsam da, bu seçim bürosunun, daha ulaşılabilir olmak adına fayda getireceğini düşündüğüm için açtım.  Ayrıca, yüz yüze iletişim her zaman daha etkilidir. Bu nedenle de irtibat büromun amacına hizmet ettiğini düşünüyorum” dedi.

“SORUN İŞSİZLİK”

Vatandaşın sorunlarını dile getirmek için çalışmalarına devam edeceklerini velirten Girgin,“İrtibat büromuza gelen vatandaşların ağırlıklı olarak sorunu işsizlik. İddia ediyorum, muhalefet partisinin milletvekillerinin telefonlarının yoğun olduğu dönemde, iktidar milletvekili arkadaşlarımızın telefonları bizden daha fazla iş için çalıyordur. Bu Türkiye’nin bir gerçeği. Vatandaş nerede kapı görse kapıyı tıklatıyor, kendi için, evladı için ve geleceği için bir iş istiyor. Bize gelen taleplerin çoğunluğunu işsizlik oluşturmakta. Büroya gelen vatandaşların çoğu işsizlikten geliyor. İkinci olarak memleketle ilgili sorunlar geliyor. Çalışma hayatı ile ilgili geliyor. Motor kuryelerden gelen var, üreticilerden var, TÜVTÜRK işçilerinden var. Turizm bölgesindeyiz, sektör kötü geçti. Turizmde çalışanlar ‘bizim halimiz ne olacak’ diye arıyorlar. Emeklilerin yaşadığı sıkıntılar var.  Emeklilerin aldığı emekli maaşı kendine yetmiyor, emeklilere refah payı uygulanmıyor. Emekliler geçinemez hale gelmiş. Taksiye biniyoruz adam emekli fakat yetmediği için ek iş yapıyor. Hayatın içerisinde kim sıkıntı çekiyorsa, sıkıntılarını dile getirmek bizim görevimiz. Her şeye karşıyız demiyoruz. Sorunu iletiyoruz birde ne yapılabilir diye çözüm önerisi de üretiyoruz.  Toplumun her kesimine yönelik, iktidarın yapması gereken işleri söylüyoruz. Yapılması gerekeni söylüyor, birde çözüm önerisi de sunuyoruz. Takdir vatandaşın. Biz sahada olmaya devam edeceğiz, irtibat büromuz herkese açık. Biz vatandaş ile yüz yüze iletişim kurmaya, sıkıntılarına çözüm üretmeye çalışmaya devam edeceğiz. Vatandaş aradığı zaman telefonumuz 7-24 açıktır” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 365 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.