İşçiler eşit işe eşit ücret istiyor

İşçiler eşit işe eşit ücret istiyor
Türkiye’ nin en büyük sorunu işçiler ve işçi hakkı. Her alandaki konuştuğumuz işçiler çok dertli. “Bir ülkeyi ayakta tutan, birçok sektörün...

Türkiye’ nin en büyük sorunu işçiler ve işçi hakkı. Her alandaki konuştuğumuz işçiler çok dertli. “Bir ülkeyi ayakta tutan, birçok sektörün yaşaması ve devamlılığını sağlayanlar, işçi kesimdir.” diyen emekçi işçiler, kendilerine verilmeyen değere ve adaletli gelir dağılımı olmamasına dikkat çekti ve “Bir işçi kendi değerini hesapladı, çıkan sonuca kendisi de şaşırdı.” şeklinde bir öngörüde bulundu.

“Kalkınma, en alt tabakalardan başlar!” diyen işçiler, Atatürk’ ün “Köylü, milletin efendisidir!” sözüne vurgu yapıp, “Atatürk köylünün önemini anlatırken, bugün görüyoruz ki asıl kendini efendi sayanlar, yukarılarda oturuyor.” diye yakındı.

Teslime YILDIRIM

Tarımda işçi olarak çalışan Emin Yalı, “Üretiyorum, çalışıyorum ve gerektiğinde gecemi gündüzüme katıyorum ama yine de karşılığını çok cüzzi miktarlarda alıyorum. ülkemizde adaletli bir dağılım olsa idi bizim emeklerimizin karşılığı tam olarak verilirdi. Yılda bir kez değil her zaman gündemde işçilerimiz olurdu. Yılda bir sefer zam gören maaşlarımız geldiği gibi gidiyor diğer bütün giderler dolar üzerinden hesaplanıyor zam görüyor o halde bizim maaşlarımızda dolar üzerinden hesaplansın ki biraz olsun emeğimizin karşılığını alabilelim. Bütün işçi arkadaşlarım adına konuşacak olursam biz işçiler olmasak çeşitli sektörler kazanmayı bırakır. İş yapamaz hale gelir. Biz üretmezsek, çalışmazsak, ülkede üretim durma noktasına gelir. İşte işçinin ve ustanın önemi büyük fakat bir değeri yok! Atatürk köylü milletin efendisidir diyerek işçi sınıfının ve köylünün önemine vurgu yapmıştır görüyoruz ki efendiler yukarda oturuyor.” diye konuştu.

EŞİT DEĞİL, ADALETLİ MAAŞ

İnşaat ustası olan ve taş işçiliği yapan Ali Çakır, “İşçinin kıymeti belirsizdir. Bugün inşaatçı malasını, tamirci çekicini, köylü tarlasını bıraksa ülke sıkıntıya girer. Hangi sektöre bakarsanız bakın, işçiyi görürsünüz. Emekçi olmadan, usta olmadan, işi gerçekleştirecek kimse yoktur. Bu yüzden işçilerin emeklerini yok sayamayız, saymamalıyız. Maalesef ki ülkemizde işçiye verilen değer çok çok yetersiz! Eşit değil, adaletli bir şekilde maaş dağılımının olması gerekir. Ülkenin kalkınması halktan başlamalı! İşçiler harekete geçtiğinde, sadece kendilerini değil, toplumun diğer bütün sınıf ve tabakalarını dönüştürebilen, harekete geçirebilen tek ve önder bir sınıftır. Bu yetenek, diğer sınıf ve tabakalarda görülmez.” diye vurgulamada bulundu.

ÜLKENİN TEMELİ İŞÇİLER

İşçinin önemine vurgu yapan başka bir diğer şirket çalışanı Zafer Pekpak, “İşçiye adalet ve bir düzen getirilmeli! En az maaşı alan ve en fazla geçim sıkıntısı çekenler, bu ülkenin en çok emek verenleri olan kişileri, yani işçilerdir. İşçi ve sorunları tartışılmalı, çözümleri bulunmalıdır. Her alanda ülkeyi destekleyen, kendinden verip fedakârlık eden kişiler, işçilerdir. İşçinin haklarının korunması gereklidir.” dedi.

İşçi Emeklisi Muhammet Şahan ise “Emek verip yıllarca çalıştıktan sonra emekli olan işçiler, çok büyük sıkıntı içindeler. İşçi, bir ülkenin temelidir. Marangoz, tamirci, temizlikçi, yevmiyeci, inşaatçı, aklınıza gelebilecek her alanı işçiler yaşatır ve işçiler sürdürür. Kıymetleri bilinmelidir! İşçinin aldığı para helaldir! Hakkını gözetmek gerekir!  Bu zamanda birçok işçi sıkıntıda olup, geçimini sağlayamamakta! Buna rağmen çalışmaya ve üretmeye devam etmektedir. Tüm ülkeyi ayakta tutanlar, işçilerdir!” açıklamasını yaptı.

Bu haber toplam 586 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.