İSDEM uygulaması hayata geçti

İSDEM uygulaması hayata geçti
İçişleri Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen genelge ile Covid-19 salgınıyla mücadele açısından yeni bir dönem başlatıldı. Bu kapsamda...

İçişleri Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen genelge ile Covid-19 salgınıyla mücadele açısından yeni bir dönem başlatıldı. Bu kapsamda İSDEM uygulaması hayata geçirilerek, Sağlık Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı arasında sağlanan veri entegrasyonları ile gerek denetim faaliyetleri yürüten ekiplere anlık ve güncel veri aktarılırken gerekse denetim faaliyetlerinin ilçe, il ve ülke genelinde anlık planlama, yönlendirme ve takibi yapılabilmesine imkân sağlandı.

Haber Merkezi

İçişleri Bakanlığı tarafından Covid-19 salgınıyla mücadele kapsamında yeni bir dönem başlatıldı. Bu kapsamda vatandaşların, karşılaştıkları covid-19 tedbirlerine aykırı durum veya davranışları, Hayat Eve Sığar (HES) uygulaması üzerinden bildirerek, 112, 155,156 çağrı numaralarını arayarak veya valilik/kaymakamlıkça belirlenen ihbar hatlarını kullanarak il/ilçe salgın denetim merkezlerine anında iletilebilecek.

Ayrıca, 25 milyonun üzerinde indirme sayısına sahip HES uygulamasından fotoğraf veya video çekerek de yapılabilecek ihbar ve şikayetlerin İSDEM uygulaması aracılığıyla il/ilçe salgın denetim merkezlerine iletilebilmesi için Sağlık Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı arasındaki gerekli entegrasyon çalışmalarının tamamlandığı bilgisi verildi.

İl/İlçe salgın denetim merkezlerinin, 112, 155, 156 veya HES uygulaması üzerinden kendisine ulaşan ihbar ve şikayetleri konusuna göre ilgili iş yeri denetim ekibi veya mahalle denetim ekibine ulaştıracağı, bu ekiplerin, ihbar/şikayete konu olayla ilgili yerinde incelemelerde bulunacağı ve aykırılık tespiti durumunda da gerekli idari/adli iş ve işlemlerin başlatılacağı vurgulandı.

Bu haber toplam 856 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.