İşe bisikletle gidip gelen personele ödül

İşe bisikletle gidip gelen personele ödül
Menteşe Kaymakamlığı Bahçesinde Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız’ın talebi ile yapılan Bisiklet Park Alanı kullanıma açıldı. Düzenli olarak bisiklet ile gidip gelen Menteşe Kaymakamlığı personeline de Kaymakam Yıldız tarafından...

Menteşe Kaymakamlığı Bahçesinde Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız’ın talebi ile yapılan Bisiklet Park Alanı kullanıma açıldı. Düzenli olarak bisiklet ile gidip gelen Menteşe Kaymakamlığı personeline de Kaymakam Yıldız tarafından hediyeler verildi

Sinem Korkmaz

Kaymakam Caner Yıldız’ın talebi üzerine Menteşe Belediyesi tarafından yapılan Bisiklet Park Ünitesi Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Menteşe İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Gürcan Özdilek, Menteşe İlçe Emniyet Müdürü Emre Alay , Menteşe Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Yavuz Karahasanoğlu, Türkiye Bisiklet Federasyonu Muğla Temsilcisi İlker Cömert ve bisikletseverlerin katıldığı bir törenle açıldı.

Törende mesaiye düzenli olarak bisiklet ile gidip gelen Menteşe Kaymakamlığı personeline de Kaymakam Caner Yıldız ve Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş tarafından hediyeler verildi.

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş’e teşekkür eden Menteşe Kaymakamı Caner Yıldız, Hepimizin malumu olduğu üzere günümüzde ulaşımın şehirlerin en önde gelen  sorunu.Şehirlerimizdeki bu önemli sorun aynı zamanda çevre ve sağlık sorunlarını da beraberinde getiriyor. Zaman ilerledikçe de şehirlerimizin bu konuda daha iyiye değil kötüye gidiyor olmasının sebebi, ulaşımı trafik kavramı ile karıştırıyor olmamız. Birçok ülke, şehirlerinde yaşadıkları bu sorunu çözmek için bazı önemli ilkeler üzerinden hareket ediyor. Bunlar, Şehir merkezlerinde daha az özel araç kullanımı, daha konforlu ve yaygın toplu ulaşım, daha çok bisikletli ulaşım altyapısı ve yaya alanları. Bu ilkeler aynı zamanda daha çok yol yaparak değil, aksine yol azaltarak yürütülüyor. Ülkeler şehirlerindeki bazı büyük bulvarları yayalaştırarak hem kentlerini daha yaşanabilir sağlıklı bir çerçeveye taşımayı amaçlıyorlar hem de bisikletli ulaşım altyapısı yatırımlarını yıldan yıla arttırarak bisikleti, ulaşımın güçlü bir alternatifi haline getirmeye çalışıyorlar” dedi.

Şehirleri gelecekte oluşması muhtemel kötü koşullardan kurtaracak olan ulaşım araçlarından en önemlisi bisiklet ve işe bisikletle gitmenin bireye ve kente sağladığı birçok fayda var diyen Yıldız, “Öncelikle bir yerden bir yere ulaşmak için bisiklete binip pedal çevirmeye başladığınızda, enerji, çevre ve sağlık alanlarında toplum açısından olumlu bir döngüyü başlatmış oluyorsunuz. Gidilen her kilometre, dönen her pedal toplumsal fayda barındırıyor. Bisiklete binmek çevre ve ilkim, iş ve ekonomi, sosyal ilişkiler, enerji ve kaynaklar teknoloji ve tasarım, hareketlilik, sağlık zaman ve alan, kültürel çeşitlilik başlıklarında önemli faydalar sağlıyor. Yapılan araştırmalarda hava kirliliğinin yılda 400 bin ölüme neden olduğu belirtiliyor. Bisiklete binilerek elde edilen Yıllık yakıt tasarrufu miktarı da 3 milyar litreden fazla. Öte yandan İşe bisiklet ile gitmenin yılda 18.100 erken ölümü önlediği belirtiliyor. Bisiklete binmenin tıbbî olarak ispatlanmış yararlarından birisi de diyabet (tip 2), meme kanseri, kardiyovasküler hastalıklar, kolon kanseri ve osteoporoz gibi hastalıklara yakalanma riskini düşürüyor olması. Bu faydalar eklenince sağlık anlamında ortaya çıkan fayda hiç de küçümsenemeyecek oranda.Yine yapılan araştırmalara göre İşe düzenli olarak bisiklet ile gidip gelen çalışanların, yıllık bazda daha az hastalandıkları için işe devamsızlık seviyeleri diğer çalışanlara göre üçte bir oranında daha az. Aslında sadece işe değil, okula, alışverişe, arkadaşlar ile buluşmaya bisiklet ile gitmek te son derece önemli. Okula bisiklet ya da yürüyerek giden çocukların sınıfa vardıktan sonra ilk 4 saat boyunca konsantrasyon ve öğrenme kapasiteleri, okula araba ile gelen çocuklara göre %8 daha fazla. Yani çocuk okula bisiklet ile gidince daha çok öğreniyor. Ayrıca bu pandemi dönemi, ulaşımda bisikletin önemini bir kez daha ortaya koydu”dedi.

Gençlerin yaygın olarak bisiklet kullanması gerektiğini söyleyen Menteşe Belediye Başakanı Bahattin Gümüş, “Menteşemize yakışan çok güzel bir hükümet konağımız, kaymakamlık binamız şuan itibari ile hizmette. Belki de devasa bir kaymakamlık binasının yanında belki bütçede ve küçük bir bisiklet parkı ama bizler için çevre kenti bir Menteşe için çok önemsiyoruz. Artık Menteşemiz yapılan bisiklet yollarında ve gençlerimizin devamlı sahada, yollarda bisiklet kullanması ile beraber bir avrupai kent durumuna geldi. Cumhurbaşkanlığı bisiklet turunda her yıl olduğu gibi Menteşe’den geçmesi de kentimizin tanıtımınında da bisiklet kenti olma noktasında da biz çok önemsiyoruz ve çok büyük katkı sağlıyor. Bu noktada da emekleri için sayın kaymakamımıza da teşekkür ediyoruz. Gelecek günlerde daha çok bisiklet kullanan genç daha çok bisklet parkının olduğu bi kentte hep beraber yaşamak dileği ile pandemisiz günlerde buluşmak dileği ile tekrar herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 569 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.