Işıklar ülkesinde karanlığa mahkûm oldular

Işıklar ülkesinde karanlığa mahkûm oldular
Işıklar ülkesi olarak nitelendirilen Milas’ta iki göz evde 9 yıldır elektriksiz bir şekilde yaşam mücadelesi veren 2’si okul çağında 4 çocuklu ailenin...

Işıklar ülkesi olarak nitelendirilen Milas’ta iki göz evde 9 yıldır elektriksiz bir şekilde yaşam mücadelesi veren 2’si okul çağında 4 çocuklu ailenin dramı yürek burktu.

Haber&Fotoğraf: Volkan Yıldız

Milas’a bağlı Ovakışlacık Mahallesi’nde Samanlık Kırı Mevkii’nde iki göz evde yaşayan Ayhan Uslu ve Perihan Uslu çifti, 2’si okul çağında 4 çocuğu ile 9 yıldır elektriksiz yaşam sürüyor. Çiftçilikle geçimlerini sağlayan ve tam 9 yıl önce müşterek tapulu araziye ev inşa ettiklerini anlatan Ayhan Uslu, daha sonra evlerine elektrik bağlatmak için başvuruda bulunmalarına rağmen herhangi bir sonuç alamadıklarını anlattı.

Evinin oturma izninin bulunduğunu ve herhangi yasal olmayan bir durumlarının olmadığını ifade eden Uslu, başvurdukları kurumlardan müşterek tapu olduğu için elektrik hizmeti verilemeyeceği yönünde cevap aldıklarını belirtti.

SU VAR ELEKTRİK YOK!

Evlerinde su abonesi bulunduğunu ancak bir türlü elektrik aboneliği alamadıklarını kaydeden Uslu, “Boş sokaklara bile elektrik veriliyor. Ama bize müşterek tapu olduğu için elektrik bağlayamayacaklarını söylüyorlar. Evimize elektrik bağlatmak için gitmediğimiz kurum, çalmadığımız kapı kalmadı. Ama bir türlü sonuç alamadık.” diyerek, elektriksiz yaşamın çok zor olduğunu ve aydınlatma gibi basit elektrik ihtiyaçlarını akü ile karşılamaya çalıştıklarını söyledi.

“BOŞ YOLLAR AYDINLATILIYOR, EVİMİZ KARANLIĞA MAHKÛM!”

Elektrik hattının 300 metre mesafede olduğunu söyleyen aile, boş köy yollarının bile aydınlatıldığını ancak evlerine elektrik bağlanmadığını ifade ederek yetkililerden yardım istedi.

İkisi okul çağında olan dört çocuk annesi Perihan Uslu ise yaşadıkları zor hayatı şu sözlerle ifade etti:  “İkinci ve birinci sınıfta okuyan iki çocuğumuz pandemi dolaysıyla şuan evde okula gidemiyor. Elektrik, televizyon olmadığı için uzaktan eğitim alma şanları yok. Bu çağda elektriksiz kaldık.”

ÇOCUKLARIN EN BÜYÜK HAYALİ BİR TELEVİZYON

Çocuklarının televizyon istediğini ve her gün evlerinde neden elektrik olmadığını sorduğu söyleyen anne Uslu, “Çocuklarımıza bu durumu anlatamıyoruz. Paramız olsa kendi imkanlarımızla elektrik döşeteceğiz. Çocuklarımız televizyon istiyor. Onların ihtiyacını karşılayamamak, elektriksiz bir yaşam sürmek bizi derinden üzüyor.” diye konuştu.

Bu haber toplam 489 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.